Home Gezond Fris als een hoentje: 5 tips om je niet meer oud en...

Fris als een hoentje: 5 tips om je niet meer oud en moe te voelen

Fris als een hoentje: 5 tips om je niet meer oud en moe te voelen

Hoe ouder we worden, hoe vaker we ons wat moe en futloos voelen. Maar volgens dokter Frank Lipman heeft het niet met leeftijd te maken. “Er zijn andere redenen waarom je je moe, oud en dik voelt.” Zo vertelt hij aan Goop. En gelukkig zijn er dus ook oplossingen.

Wil je graag wat eenvoudige trucjes om gezonder door het leven te gaan? Lees dan zeker even deze tips.

Zowat iedereen heeft het wel eens: je voelt je dik, moe en oud. Maar volgens dokter Lipman, die er een boek over schreef, heeft het niet alleen met ouderdom te maken. Maar vooral met hoe we ons lichaam verzorgen. Daarom geeft hij tips om je terug zo fris als een hoentje te voelen.

1. Eet de juiste voeding

Eet de voeding die je lichaam nodig heeft. Kies voor voldoende juiste vetten en vermijd te veel koolhydraten. Uiteraard vermijd je ook fastfood en verwerkte voedingsmiddelen.

Lees hier welke vetten het gezondst zijn voor je lichaam

2. Vermijd stress

Stress is écht ongezond voor je lichaam. Je voelt je er moe door, wordt er ongelukkig van én je grijpt sneller naar ongezonde voeding. Zeker te vermijden dus.

Te veel stress? Hier ontdek je 9 eenvoudige trucjes om terug helemaal zen te worden.

3. Geef je lichaam de beweging die het nodig heeft

Je hoeft geen zware sporten te doen, maar voldoende beweging is écht noodzakelijk om je fit te voelen. Geef je lichaam de beweging die het nodig heeft, en je voelt je in een mum van tijd beter.

Geen sportief type? Wandelen is prima. Wist je trouwens dat samen wandelen met je partner goed is voor je relatie? Hier lees je waarom.

4. Slaap voldoende

Het klinkt heel logisch: om je fit te voelen, moet je voldoende slapen. Al schiet dat er door onze drukke levensstijl wel op in. Zorg dat je minstens 7 à 8 uur slaapt per nacht, en zorg voor voldoende ontspanning.

Slaap jij wel voldoende? Deze signalen bewijzen dat je dringend meer slaap nodig hebt.

5. Gebruik zo weinig mogelijk medicijnen

Medicijnen kunnen je dan wel genezen, ze verstoren ook de natuurlijke balans in je lichaam. Neem dus nooit zomaar pijnstillers of andere medicatie. En beperk het gebruik van antibiotica tenzij je dokter zegt dat het écht nodig is.

Meer tips om je goed in je vel te voelen:

SOURCE: Goop