Pascale Naessens houdt absoluut niet van het woord diëten, maar dankzij haar gezonde levensstijl vielen al heel wat mannen en vrouwen af. Daarom besloot ze voor haar nieuwste boek ‘Puur & Lichter’ samen te werken met dokter William Cortvriendt. Ze delen dezelfde visie op voedsel. Hij geeft zijn wetenschappelijke kijk, Pascale deelt weer een heleboel fantastische recepten. Wij mogen er al enkele verklappen. Een van onze favorieten zijn de heerlijke kipburgers met paksoi. 

“Minder eten en meer bewegen werkt niet als je wilt afvallen”, zegt Cortvriendt. Lees hier nog een wat volgens hem wél de juiste methode is. 

 

Werk: 15 minuten – Gaartijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 300 g kippengehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handvol verse kruiden (koriander, dille, peterselie …)
  • 3 eetlepels rode currypasta
  • 2 lente-uitjes
  • 1 paksoi
  • 3 eetlepels geroosterde sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • sap van 1/2 limoen
  • sesamzaadjes (voor de afwerking)

Zo maak je het:

  • Hak de knoflook en de kruiden fijn.
  • Doe het kippengehakt, de kruiden (houd een beetje opzij voor de afwerking), de knoflook en de currypasta in een kom en kneed alles goed door elkaar.
  • Maak er burgers van.
  • Kook de paksoi een drietal minuten in gezouten water. Giet het water af en zet de pan weer op het vuur. Voeg de geroosterde sesamolie, de sojasaus en het limoensap toe en laat een tweetal minuten stoven.
  • Bak ondertussen de kippenburgers een vijftal minuten aan elke kant. Serveer met de fijngehakte lente-uitjes en sesamzaadjes.

Tip: proef eerst van de currypasta, sommige varianten zijn heel pikant, andere heel mild. Pas eventueel de dosering aan naar smaak.

Feestje?

Wil je dit gerecht klaarmaken voor een groter gezelschap, bak de kippenburgers dan in de oven in plaats van in de pan. Giet dan eerst wat olijfolie in een ovenschotel en besprenkel de burgers met wat olie.

Meer recepten van Pascale Naessens: