Home Gezond Goed nieuws: van koffie leef je langer

Goed nieuws: van koffie leef je langer

Goed nieuws: van koffie leef je langer

Wij genieten graag van een heerlijke kop koffie? Dan hebben wij goed nieuws, van koffie leef je langer! Dat heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond. Tijd voor een pauze en een heerlijke kop.

Onderzoek aan de universiteit van Harvard toonde aan dat dagelijks 3 tot 5 kopjes koffie per dag drinken gezond is. Het zou namelijk het risico verminderen op hartproblemen, neurologische aandoeningen zoals Parkison en diabetes type 2. Bovendien zou het zelfs het risico op zelfmoord doen afnemen. 

Cafeïne

Toch kan cafeïne ons onrustig maken. Maar dat is geen probleem, de gezondheidsvoordelen zijn ook geldig voor cafeïne-vrije koffie. Meer dan 200.000 mannelijke en vrouwelijke vrijwillergs namen deel aan het onderzoek, dat 30 jaar in beslag nam. Hun koffiegebruik werd gemonitord en ze moesten vragenlijsten invullen. 

Toch waarschuwt Emily Reeve, cardiologisch verpleegkundige aan de 'British Heart Foundation': "Het is belangrijk dat we onthouden dat een een gezonde levensstijl écht belangrijk is, als je je hart gezond wilt houden. Voorgaand onderzoek gaf al aan dat tot 5 koppen koffie drinken gezond is, nu wordt dat terug bevestigd, maar er is toch meer onderzoek nodig om volledig te begrijpen hoe koffie het lichaam beïnvloedt."

Meer redenen nodig om te genieten van een lekker kopje? Hier vind je 10 redenen waarom koffie goed voor je is. Hou je niet van koffie? Ook thee is heel goed voor je, hier lees je waarom.

Bron: Marie Claire

 

Lees ook: 

Dit ingrediënt verdriedubbelt je vetverbranding

Campagne toon gruwelijke gevolgen van diabetes

9 verborgen dikmakers die je best met mate eet