Regelmatig zijn er nieuwe trends en zo ontstaan er heel wat mythes. Zo leek een tijdje geleden iedereen seldersap te drinken. Nu zou een glaasje zoutwater drinken goed voor je zijn. Het zou je spijsvertering bevorderen, werken tegen bacteriën en hydrateren. Maar klopt dat ook wel?

Het juiste zout

Het zout in het water is niet het gewone zout uit je keukenkast. Het wordt gemaakt het met het roze himalayzout. Anderen beweren dan weer dat bicarbonaatzout (of bakzout) gezondheidsvoordelen zou hebben.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hoofdpijn en duizeligheid

Is dat schepje zout dan hét geheim voor een gezond lichaam? Volgens sommigen zou het de spijsvertering verbeteren, zorgen voor mooiere huid en haren en volgens sommigen zelfs de zuurtegraad in je lichaam regelen en zo helpen tegen klachten als jicht. Al zeggen experten dat je het liever laat voor wat het is. Het verhoogt de bloeddruk en zout dehydrateert het lichaam. Je kunt er hoofdpijn van krijgen of duizelig worden. Blijf je zoutwater drinken, dan kan nierfalen zelfs een van de effecten zijn.

Lees ook: Hoeveel water moet ik nu écht drinken?

Wonderdrankje

Wil je dan toch graag gezond drinken, kies dan voor water. Het is goed voor je lijn, je haren, je huid, je spijsvertering… Drink dagelijks anderhalve liter, want water is het échte wonderdrankje.

Meer vragen: