Dat je ontbijt écht belangrijk is als je wilt afvallen, weet je natuurlijk al. Maar ook wat je op het menu zet, kan een verschil maken. Zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

En het zijn vaak voedingsmiddelen waar je niet meteen aan denkt. Zo blijkt uit een onderzoek aan de universiteit van Minnesota dat ‘s morgens champignons eten, goed is voor je lijn. Ze geven je een vol gevoel én zorgen dat je minder zin hebt in ongezonde tussendoortjes. Daarnaast zouden ze nog eens beter verzadigen dan vlees.

Omelet met champignons

Voor het onderzoek werden 17 vrouwen en 15 mannen opgedragen om 10 dagen lang gehakt óf champignons te eten. Ze baseerden de porties op het aantal eiwitten ze bevatten. Wat bleek: de groep die champignons at bij het ontbijt, had minder snel terug honger dan de andere groep. En geef toe: een omelet met champignons klinkt verre van slecht.

Herfst- en wintergroente

Zet de lekkere champignons zeker nu op het menu, want het is een typische herfst- en wintergroente. En dat is perfect, want ze bevatten ook nog eens vitamine D, de vitamine die we uit de zon halen en waar we in de koude maanden wel eens te kort van hebben. Dus eet ze gerust de hele dag door! 😉

 

Recepten met champignons:

(Bron: Libelle)