Met de strenge maatregelen van vanwege het coronavirus, is het een goed idee om risicogroepen niet te bezoeken. Maar wat met oudere of zieke mensen die nu dagen alleen slijten? En wat doe je best met je inkopen. Dit is hét moment om je goed hart te laten zijn. Wij verzamelden de tips om anderen te helpen in tijden van Corona.

1. Plunder de winkelrekken niet leeg

Een korte trip naar de supermarkt deed ons ogen open trekken. Ellenlange wachtrijen, lege vakken bij het wc-papier, de pasta of de chocopasta. “Helemaal niet nodig”, aldus Comeos, de nationale federatie voor de handel in De Morgen. “We zijn hier al mee bezig van voor de krokusvakantie. Alle distributiecentra zitten goed vol. Het enige probleem is dat we handen tekort komen om de winkelrekken te vullen.” Bovendien werd gisterenavond aangekondigd dat de supermarkten gewoon open blijven. Wees dus niet egoïstisch en blijf lief voor het winkelpersoneel. Zij doen wat ze kunnen om de rekken te vullen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

2. Bel naar je oude buur

Een oude buurvrouw die noodgedwongen alleen zit? Bel haar even op en sla een babbeltje. Of nog beter: vraag haar of je ook enkele boodschappen voor haar kunt doen en plaats die aan de deur. Wil je mensen helpen die je nog niet kent? De Facebookgroep ‘Verspreid geen virus maar solidariteit!‘ deelde een flyer die je kunt invullen en bij buren kunt afleveren.

3. Bied aan om op kinderen te passen

De scholen blijven open om opvang te bieden, maar scholen raden aan om kinderen zoveel mogelijk thuis te laten. Heb jij vrienden of familie die in de zorg staan, bied aan om op te passen op de kinderen.

4. Koop een voucher om later te gaan eten

Voor de horeca is de sluiting een zware klap. Wil je je favoriete restaurant steunen? Koop een cadeaubon die je later kunt gebruiken of haal eten af.

5. Blijf kalm en maak elkaar niet bang

Je voelt je misschien onrustig, maar dat heeft absoluut geen nut. Blijf kalm en maak elkaar niet bang. Dit is net hét moment om even tijd te nemen voor klusjes die zijn blijven liggen, eindelijk tijd te maken om samen die serie te bingen of gewoon te genieten van een goed bad met je favoriete magazine.

Zelf nog tips om elkaar te helpen? Stuur gerust een mailtje naar goele.tielens@feeling.be. Wij delen jullie tips graag.

Meer tips om het thuis gezellig te maken: