Voeg jij deze feestdagen ook granaatappelpitten toe aan je gerechten? Heerlijk. Al kan het een knoeiboel worden als je de pitjes uit de vrucht wilt halen. In deze handige video zie je hoe je die granaatappelpitten verwijdert zonder dat je keuken onder de pitten hangt en hoe je een heerlijk granaatappelsapje maakt. Smakelijk!

Gezondheidsvoordelen van granaatappel

Granaatappel is erg lekker en de rode pitjes geven een mooie toets aan je gerecht. Maar het is vooral ook erg gezond. Ze zitten boordevol antioxidanten en zouden het risico op verschillende soorten kanker, hart- en vaatziekten en artrose of andere gewrichtsaandoeningen verminderen. Bovendien zou regelmatig granaatappelpitten eten je een mooiere huid bezorgen, tandplak helpen voorkomen en zou het vet rond de buik helpen afnemen. Hoog tijd dus om die heerlijke vrucht wat vaker op het menu te zetten.

Video: Jamie Oliver aan de slag met granaatappel

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Waarin gebruik je de pitjes?

Je kunt de granaatappel op verschillende manieren gebruiken. De pitjes geven een knapperige toets aan je  salades, je kunt ze in je smoothie of fruitsla verwerken, maar ze passen ook perfect bij warme vleesgerechten zoals eendenborst. Of doe zoals Pascale Naessens en combineer je rauwe makreel met granaatappelpitjes. Eindeloos veel mogelijkheden.

Meer handige trucjes voor in de keuken: