Hoera, zon en warm weer. Maar daar horen ook kleine ongemakken bij. Heb jij wel eens last van zweetplekken? Lees dan zeker even deze tips.

Zweetplekken kunnen gele vlekken op je witte shirts veroorzaken. Hier lees je wat je ertegen doet. 

1. Werk aan je conditie

Een goede conditie is niet alleen gezond, het zorgt ook dat je minder snel last hebt van zweetplekken. Je hartslag is namelijk lager in rust, en dat zorgt dat je minder zweet. Werk je dus in het zweet om later geen last te hebben van die vervelende plekken.

Hier lees je hoe je je conditie verbetert door te wandelen. 

2. Vermijd alcohol en cafeïne

Cafeïne en alcohol verhogen je hartslag. En dat zorgt dan weer dat je lichaam opwarmt. Een warmer lichaam betekent meer zweten. Best zoveel mogelijk vermijden dus.

Nood aan verfrissing? Hier vind je heerlijke infused waters.

3. Vermijd stress

Zweet wordt niet alleen door warmte veroorzaakt. Ken je het gevoel dat het angstzweet je uitbreekt? Vermijd dus liever stress, want dat maakt dat je overmatig gaat transpireren.

Hier ontdek je 9 eenvoudige trucjes om écht van die stress af te geraken

4. Scheer je oksels

Je okselhaar scheren maakt niet dat je minder zweet, maar zweetgeuren krijgen wel minder kans. Bovendien blijft het zweet niet in je haartjes hangen.

Lees hier de 10 best bewaarde beautygeheimen uit Hollywood

5. Draag goede kledij

Op synthetische stoffen zie je veel sneller zweetplekken. Kies liever voor katoen, daardoor kunnen je oksels beter ademen en heb je minder last van zweetplekken dus.

6. Persoonlijke hygiëne

Douche dagelijks en gebruik een goede antitranspirant, die werkt beter dan een gewone deodorant omdat die niet enkel geurtjes maskeert, maar ook zorgt dat je minder zweet.

Meer artikels voor een zorgeloze zomer: