Feeling-gastvrouw Pascale Naessens deelt in haar nieuwe boek ‘Puur Pascale 2’ opnieuw de beste tips, lekkerste recepten en leukste weetjes voor een gezonde levensstijl. Aan Feeling verklapt ze al enkele van haar favoriete recepten. Vandaag verklapt ze hoe je gezonde comfortfood maakt: geniet van deze wortel- en kipburgers.

Wortel- en kipburger

Deze burgers zijn overheerlijk, praktisch en iedereen is er weg van. Ze zijn ook ideaal voor in de lunchbox, want koud zijn ze eveneens bijzonder lekker. Geef je ze als hoofdmaaltijd, serveer er dan groenten bij.

Bereidingstijd:

  • Werk: 15 minuten
  • Gaartijd: 22 minuten

Ingrediënten voor 4 burgers:

  • 200 g wortelen
  • 200 g kippengehakt
  • 2 eetlepels amandelmeel
  • 1 eetlepel ras el hanout

Zo maak je het:

  • Trek de wortelen in dunne slierten (zie tip) en doe ze in een ovenschaal. Giet er flink wat olijfolie over. Hussel alles goed door elkaar zodat elke wortelsliert onder de olijfolie zit en zet ze een 10-tal minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C, of tot de wortelen halfgaar zijn.
  • Doe alles in een grote kom: het gehakt, de ras el hanout, het amandelmeel en de wortelslierten, en kneed met je handen tot alles één geheel vormt. Maak er burgers van en bak ze op een matig vuur ongeveer 6 minuten aan elke kant, of bruin ze kort in de pan en gaar ze verder in de oven.

 Tip: dunne slierten van wortelen

Het is belangrijk dat de wortelslierten heel dun zijn zodat ze snel garen. Ik gebruik daarvoor een dunschiller met fijne tandjes. Als de wortelslierten vrij dik zijn, moet je ze langer garen in de oven. Je zult het zelf heel snel doorhebben als je dit gerecht één keer hebt gemaakt.

Meer lezen over Pascale Naessens? In haar nieuwste boek ‘Puur Pascale 2’ vind je heerlijke recepten, wetenschappelijke inzichten over gezonde voeding en alle tips om een heerlijke maaltijd op tafel te toveren.

Meer recepten van Pascale Naessens:

 

 

Pascale Naessens is dol op koken en gezond eten. Ze is met haar boeken de best verkopende auteur in België en het boegbeeld van pure en gezonde voeding. Daarnaast is ze keramiste en is ze dol op architectuur en interieur. In haar nieuwe boek ‘Puur Pascale 2’ pakt Pascale Naessens opnieuw uit met 80 unieke recepten met natuurlijke onbewerkte producten en bewijst ze nog maar eens dat gezond koken helemaal niet saai hoeft te zijn.

BRON: 'Puur Pascale 2'