Pascale Naessens houdt absoluut niet van het woord diëten, maar dankzij haar gezonde levensstijl vielen al heel wat mannen en vrouwen af. Daarom besloot ze voor haar nieuwste boek ‘Puur & Lichter’ samen te werken met dokter William Cortvriendt. Ze delen dezelfde visie op voedsel. Hij geeft zijn wetenschappelijke kijk, Pascale deelt weer een heleboel fantastische recepten. Wij mogen er al enkele verklappen. Een van onze favorieten zijn de heerlijke steak met salade van witlof. Werk: 7 minuten – Gaartijd: 6 minuten

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • steak voor 2 personen
  • 3 stronkjes witlof
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 handvol bladpeterselie
  • mayonaise
  • 2 knoflookteentjes
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn

Bereiding

  • Dep de steak droog en kruid met peper en zout.
  • Plet de knoflookteentjes en verwijder het vel.
  • Bak het vlees samen met de rozemarijn, tijm en knoflook in een mengeling van olijfolie en boter, ongeveer 3 minuten aan elke kant tot het rosé is.
  • Snijd het witlof en de bladpeterselie heel fijn en meng er de kappertjes en wat olijfolie onder. Serveer met zelfgemaakte mayonaise.

Meer recepten van Pascale Naessens: