Modeste Herwig is groenauteur, tuinfotograaf en specialist in beplantingen. Er verschenen maar liefst 43 boeken over alles wat je moet weten over tuinieren en planten. Zij is dus de ultieme planten-goeroe. Aan Feeling verklapt ze drie dagen lang enkele tips. Vandaag leert ze ons hoe we lekkere thee maken uit eigen tuin.

Het is erg leuk om de planten voor je kopje thee te kunnen oogsten in eigen tuin of in de natuur. Van bladeren, bloemen, bessen en ander lekkers uit de tuin maak je snel een geurige kop kruidenthee. Modeste Herwig laat in haar boek Theetuin veertig planten zien waar je thee van kunt maken.

Thee of tisane?

De warme drank die we als thee kennen is een aftreksel van de bladeren van de theestruik (Camellia sinensis), een heester die in een tropisch of subtropisch klimaat groeit. Deze ‘zwarte thee’ werd vanaf de 17e eeuw door de VOC al in grote hoeveelheden naar ons land verscheept. Ook groene thee en witte thee zijn afkomstig van de theestruik. Inmiddels is thee de populairste drank ter wereld!

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina

Meer weten over eigen thee maken? Lees dan Theetuin van Modeste Herwig. (Uitgever: Forte Uitgevers, 14.95 euro)

Meer om te proberen: