En dan… genieten maar van dat heerlijke kopje!

Recept: zoete vlierbloesemtiane

Voor 4 koppen thee:

  • vlierbloesem, 8 theelepels
  • goudsbloem, 2 theelepels bloemblaadjes
  • basilicum, 12 bloemen
  • roos, 16 bloemblaadjes
  • aardbeimunt, 4 topjes
  • bernagie (Borago), 12 bloemen
  • honingkruid (Stevia), 4 blaadjes
  • 7 dl water (80-85 ˚C)

De typische, honingzoete smaak van de vlierbloesem voert de boventoon, aangevuld door andere bloemensmaken, een beetje zachte mint en een extra zoetje van Stevia. De blauwe bloemen van bernagie zijn eigenlijk vooral voor de sier. 5-7 minuten laten trekken. Het recept is voor fijn gemaakte verse kruiden, neem voor gedroogd materiaal ongeveer de helft.

1 2 3
bekijk op één pagina

Meer weten over eigen thee maken? Lees dan Theetuin van Modeste Herwig. (Uitgever: Forte Uitgevers, 14.95 euro)

Meer om te proberen: