Aangezien je als droomvrouw voldoende slaap nodig hebt, is het niet gek dat je na de middag weer dreigt in te dommelen. Goed nieuws: je hoeft niet langer te vechten om jezelf wakker te houden. Laat het je gewoon overkomen en geef gerust toe aan een middagdutje want dat blijkt nu super goed voor je gezondheid te zijn.

Geraak je meestal moeilijk in dromenland? Deze 5 voedingsmiddelen zouden je helpen om sneller in slaap te vallen.

Vertel het aan je baas!

Driewerf hoera en een bank vooruit voor de wetenschappers die dit geniaal onderzoek naar buiten brachten. Ze hebben immers bewezen dat het idee dat we minstens zeven à acht uur slaap per nacht nodig hebben flink achterhaald is. Onze biologische klok is volgens de onderzoekers namelijk ingesteld op twee dutjes per dag.

Als je ook over de middag even indommelt, zal je doorheen de dag véél alerter zijn. Je krijgt twee keer een boost waardoor ook je creativiteit erop zou vooruit gaan. Slaap je niet als je een middagdip hebt, dan bouw je slaperigheid op die een negatief effect zou hebben op je productiviteit.

Volgens Dr. Melinda Jackson, slaappsycholoog aan de RMIT University in Melbourne, wordt split-slapen de norm. Volgens haar is het idee van een Spaanse siësta dan ook helemaal zo gek nog niet. ‘In twee periodes slapen, is vooral mogelijk als je flexibele uren hebt. Je krijgt er meer energie en creatieve ideeën van én je kan meer tijd spenderen met familie.’ Stap hiermee maar naar je big boss!

Weetjes over slapen