Zin om enkele kilo’s te verliezen, maar weinig tijd om uren achter de kookpotten te staan of saaie, smakeloze gerechten te eten? Sabrine Zarti komt met de oplossing. Ze richtte PersonalFit op, een online platform met voedings- en sportadvies en recepten op maat. Deze week deelt ze op feeling.be tips om eindelijk die laatste kilo’s kwijt te spelen. Vandaag: een gezond dagmenu.

“Een gezond gewicht draait om een gezonde relatie met je lichaam en met eten. Gezond betekent helemaal niet dat het niet lekker moet zijn. Dat bewijzen deze heerlijke receptjes.”

Gezond dagmenu

Ontbijt

Bosbessen ontbijtmuffins

  • Bereidingstijd: 10 min + 35 min
  • Kcal: 79 kcal / muffin
  • Aantal: 10 muffins

Ingrediënten:

  • 1 banaan
  • 125 gram havermout
  • 2 eieren
  • 100 ml soja melk
  • 2 handenvol blauwe bessen
    (je kan ook diepvries bosbessen gebruiken, laat deze dan eerst ontdooien)
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • scheutje olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Meng alles (behalve de olijfolie en bosbessen) in de keukenmachine of een blender, mix tot een glad geheel. Mix niet te lang zodat je muffins lekker luchtig blijven.
  • Voeg daarna de bosbessen en de olijfolie toe. Roer deze goed door en verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Gebruik bakpapier zodat je muffins niet aanplakken, zo vermijd je onnodige vetstof.
  • Bak de muffins in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin en gaar. De muffin is gaar als de tandenstoker er schoon en droog uitkomt.

Lunch

Boterham met tomatensalsa & geitenkaas

  • Bereidingstijd: 15 min
  • Kcal: 321 kcal
  • Pers: 2 pers

Ingrediënten:

  • 4 sneetjes volkoren boterhammen
  • 50 gram geitenkaas
  • 2 tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • peper en zout
  • 2 tl olijfolie
  • twee handenvol salade
  • optioneel: pijnboompitten

Bereiding:

  • Snij de tomaat in kleine blokjes. Snipper de ajuin fijn en meng door de tomaat. Breng de tomatensalsa op smaak met wat peper, zout en de olijfolie. 
  • Neem nu twee van de vier boterhammen. Beleg deze eerst met wat salade en kruimel daarna de geitenkaas erover. Schep vervolgens het tomatensalsa erop. Werk eventueel af met de pijnboompitten. Dek af met de andere boterham en KLAAR!

Diner

Ratatouille met vis

  • Bereidingstijd: 25 min
  • Kcal: 462 kcal
  • Pers: 2 pers

Ingrediënten:

  • 2 stukken diepvries vis naar keuze (bijvoorbeeld zalm of kabeljauw)
  • 1 ajuin (gesnipperd)
  • 1 courgette (in blokjes)
  • 3 tomaten (in blokjes)
  • 3 paprika’s in alle kleuren (in grove blokjes)
  • 2 handenvol olijven (gehalveerd)
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel cayennepeper
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Bak eerst de ajuin en de look glazig in de olijfolie. Doe er vervolgens de paprika, de courgette en de tomaten bij. Laat even aanstoven (roer regelmatig).
  • Doe er vervolgens de gepelde tomaten bij en kruid af met de cayennepeper, peper en zout. Roer alles goed dooreen en laat ongeveer een tiental minuten pruttelen op een laag vuur.
  • Voeg er vervolgens de vis aan toe en laat met een deksel verder garen voor ongeveer tien minuten. Voeg er daarna de olijven bij en laat nog een vijftal minuten pruttelen.
  • Is je vis klaar? Dan is je ratatouille klaar! Je kan dit serveren met aardappelen of couscous.

Wie is Sabrine?

Sabrine is de oprichtster van het online platform PersonalFit. Daarin begeleidt ze samen met diëtisten en personal coaches drukbezette vrouwen naar een gezonde levensstijl. Niet dankzij diëten, wel dankzij gezonde voedingstips, persoonlijk advies en uitleg en heerlijke recepten. Ze is mama van Lina en verwacht in januari een tweede kindje.

Meer tips van Sabrine Zarti van My Personal Fit: