Onze darmen worden wel eens ons tweede brein genoemd, en dat is niet zo vreemd want ons darmflora bestaat uit meer dan 100 triljoen bacteriën die een invloed hebben op belangrijke functies in ons lichaam. Maar hoe zit dat nu precies, en vooral: hoe kunnen we onze darmflora gezond houden?

“Die riante hoeveelheid bacteriën staat vooral in voor onze vertering, maar heeft nog belangrijke invloed op ons lichaam. Hoe glanzend onze huid is, ons libido, onze hormoonbalans en hoe energiek we ons voelen, zijn enkele dingen. Omdat er een sterke verbinding is met ons brein, speelt het ook een belangrijke rol in onze mentale gezondheid, want als je darmen niet goed functioneren, zenden de microben signalen naar je hersenen en die hebben een negatieve invloed op je welzijn“, vertelt diëtist Keri Glassman op Vogue.com.

Je spijsvertering is dus niet alleen belangrijk voor je lijn, maar zowat voor heel je lichaam. Gelukkig zijn er enkele praktische tips om je buik rustig te houden. Vergis je niet, het gaat niet enkel om gezonde voeding, ook andere factoren spelen een belangrijke rol.

Lees verder op de volgende pagina

1 2
bekijk op één pagina

Meer gezonde tips:

SOURCE: Beeld: Charlie De Keersmacker