Het is al lastig genoeg om jezelf uit bed te sleuren op deze ijskoude donkere ochtenden, laat staan dat je de energie vindt om jezelf in een sportoutfit te hijsen. Maar: denk aan je goede voornemens, én nee niet aan de weddenschap die je aanging om als eerste The Crown te binge-watchen…

Wél aan: sporten! En dat doe je trouwens maar beter met deze nieuwe, stevige sportschoenen9 pro’s en sportcoaches geven hun ultieme tips om gemotiveerd aan je work-out te beginnen.

1. ‘Twaalf minuutjes kan ik wel’

“Ik raad m’n cliënten altijd aan hun favoriete muziek op te zetten en te focussen op twaalf tot twintig minuten beweging. Ze moeten niet meer sporten als dat wanneer het niet natuurlijk aanvoelt. En je moet eens raden wat er gebeurt! De 12-minuten persoon doet plots een work-out van twintig minuten en die van twintig plots dertig tot veertig!” – Glenn Greer, mede-eigenaar van RedZone Fitness, in Coral Gables (Florida).

2. Gun jezelf een cadeau

“Geef jezelf wekelijks of maandelijks een cadeau als beloning. Dat kan een heerlijke latte van jouw favo koffiebar zijn, of een paar nieuwe schoenen. Zet ergens een spaarpot in het zicht en altijd als je work-out voorbij is, stop je er een vast bedrag in. Hoe meer je gaat sporten, hoe groter je cadeau op het einde van de maand ;-).” – Nicole Handler, loopster, CrossFitter én blogger voor FitfulFocus.com.

Bewezen: van deze sport krijg je de mooiste billen.

3. Haal je doel!

“Je eerste marathon lopen, je tenen raken tijdens yoga, 5 pull-ups na elkaar knallen… je sportdoelen houden je gemotiveerd. Wat ook helpt, is jezelf op voorhand al inschrijven voor een gymles. Als je ervoor hebt betaald, wil je die sessie echt niet laten schieten.” – Noa Ries, gediplomeerd personal trainer, en CEO van Vie Active.

4. Verander gewoontes

“Schrijf 5 gewoontes neer die je moet veranderen om jouw doel te bereiken. Bijvoorbeeld: je sport- en werkkledij al klaarleggen voor de volgende morgen, iemand opbellen om op je kids te letten zodat jij kan gaan sporten, je lunch ’s ochtends al maken zodat je ’s middags tijd over hebt om te joggen, niet naar je smartphone kijken tijdens het sporten… Hou het wel realistisch en haalbaar!” – Dan Reardon, CEO en mede-oprichter van FitnessGenes.

5. Denk terug aan het ‘waarom’

“Elke dag zijn er twintig ander dingen die ik liever zou willen doen dan gaan sporten. Dan moet ik mezelf afvragen waarom ik eraan ben begonnen. Mijn ‘waarom’ is de beste versie van mezelf te worden, ook als man, rolmodel en teampartner. Dat doet er veel meer toe dan die andere twintig dingen, dus komaan: work it out!” – Joel Freeman, Beachbody Super Trainer, en Co-Creator van Core De Force.

5 must-knows als je na lange tijd terug gaat sporten.

6. Make it fun!

“Mijn work-out is eigenlijk meer een sociale activiteit. Ik ga samen met een vriend naar de yoga of spinning vòòr we een iced coffee drinken. Wanneer je afhankelijk bent van iemand anders, is het moeilijker om af te zeggen.” – Kristin Calabria, trainer bij Box + Flow studio ( New York City).

7. Maak je doelen zichtbaar

“Bepaal een doel waardoor je gemotiveerd blijft om af te vallen. Een strandvakantie bijvoorbeeld, of een trouwfeest. Stel een foto die aan dit doel doet denken in als screensaver (aangezien we toch constant op onze smartphone kijken, worden we steeds aan dit doel herinnerd). Kies best een doel voor de nabije toekomst, dat motiveert harder!” – Sabrena Jo, ACE Senior Exercise Scientist.

8. Spendeer er geld aan

“Plan je les op voorhand in zodat je meer geneigd bent om te gaan. Want wie geld verliest, voelt zich achteraf dubbel zo schuldig (zeker als je anders toch maar vanuit je luie zetel Netflix kijkt ;-)). Bespreek met een coach welk programma het best bij jou past.” – Tom Hemmings, Personal Trainer, Fitness Operations & Training Supervisor bij Sea Island Resort.

Word dé it-girl van de gymzaal dankzij deze sexy sportoutfits

9. Denk in de toekomst

“Mijn beste tip om gemotiveerd te blijven als ik niet in de mood ben? Denk aan het heerlijk ontladend moment achteraf. Ik heb altijd meer energie na het sporten, ben minder gestresseerd én loop altijd goedgezind rond na een work-out.” – Jericho McMatthews, Beachbody Super Trainer en Co-Creator van Core De Force.

Start to sport!

6 tips om vandaag nog te starten met sporten
Zoveel moet je sporten om fastfood te verbranden
Is sporten in ijskoud weer nu wél of niet goed voor je lichaam?