Home Gezond Dit is wellicht dé eenvoudigste manier om 4 kg af te vallen

Dit is wellicht dé eenvoudigste manier om 4 kg af te vallen

Dit is wellicht dé eenvoudigste manier om 4 kg af te vallen

Wil jij graag enkele kilo’s kwijt, maar voer jij ook dat eeuwige gevecht met de weegschaal? Dan hebben we fantastisch nieuws, onderzoekers ontdekten namelijk een manier om 4 kg af te vallen in 12 weken. Het is ook nog eens één van de eenvoudigste manieren die je kunt bedenken.

 

De onderzoekers, verbonden aan de University of Birmingham, ontdekten dat mensen die 2 glazen water drinken voor iedere maaltijd zo’n 4 kilogram kunnen afvallen in 12 weken. Laat het water maar komen!

Lees ook: 7 tips om af te vallen als je écht weinig tijd hebt

Water, water, water

Dat water drinken belangrijk is voor je gezondheid, is al langer bekend. Maar dit is wel heel goed nieuws. De onderzoekers verdeelden 84 obesitaspatiënten onder in 2 groepen. De ene groep dronk voor iedere maaltijd 2 glazen water, de andere groep dronk helemaal niets. De groep die water dronk was na 12 weken gemiddeld 4 kilogram afgevallen. De andere deelnemers waren gemiddeld een halve kilogram afgevallen.

Lees ook: Met deze 5 sporten verbrand je meeste calorieën

Extra onderzoek?

Er werden maar 84 mensen onderzocht, en ze aten iets gezonder dan normaal. Ze bewogen niet meer dan anders. Extra onderzoek is dus zeker aangewezen. Maar volgens de onderzoekers is veel water drinken toch een gemakkelijke methode om af te vallen. Helemaal zeker zijn we dus nog niet, maar gezien twee glazen water drinken het hongergevoel een beetje stilt en water ook echt goed is voor je haar, huid en nog zoveel meer, is het écht het proberen waard. Schol!

Meer over dieet & gezondheid: