Op 4 september had het Britse koningshuis een leuke aankondiging voor ons klaar: Kate Middleton en prins William verwachten hun derde kindje! Een broer of zus voor prins George (4) en prinses Charlotte (2) dus. Maar net als vele vrouwen heeft de Hertogin last van extreme zwangerschapsmisselijkheid. Gelukkig heeft Kate intussen een persoonlijk trucje om de pijn wat te verzachten.

Op aanraden van de arts

Kate Middleton had ook tijdens haar zwangerschap van prins George last van hevige ochtendmisselijkheid, ofte: Hyperemesis Gravidarum, waardoor ze zelfs in het ziekenhuis belandde. Echt leuk is het niet, want vrouwen die erdoor getroffen worden, moeten tientallen keren per dag overgeven en kunnen amper iets eten of drinken.

Gelukkig lopen er in het Kensington Palace constant artsen rond om Kate Middleton te verzorgen. Volgens prins William zouden die dokters haar aanraden om gemberkoekjes te eten om haar ochtendmisselijkheid te verlichten. Tijdens een bijeenkomst voor het goede doel zou William dat verteld hebben aan een 98-jarige dame. “Ze eet gemberkoekjes,” klonk het naar verluidt. Zolang het maar werkt, hé Kate ;-).

Meer over Kate Middleton