Home Gezond Kilo’s kwijt dankzij je job? Van deze beroepen blijf je slank

Kilo’s kwijt dankzij je job? Van deze beroepen blijf je slank

Kilo's kwijt dankzij je job? Van deze beroepen blijf je slank

Voor paracommando’s in het leger, professionele gymnasten of tuiniers is het logisch. Ze bewegen heel veel, en blijven daarom gemakkelijker slank. Maar er zijn nog een aantal jobs waarvan je kilo’s wegblijven. Tijd voor een carrièreswitch?

Volgens Amerikaans onderzoek is het aantal beroepen waarbij je minstens gematigde inspanningen nodig hebt, gedaald met 80% in vergelijking met de vorige eeuw. En dat heeft nadelige gevolgen voor ons gewicht. Want vrouwen met een zittend beroep zouden op 14 jaar maar liefst 9 kilogram meer bijkomen dan vrouwen met een actief beroep. Tijd voor een carrièreswitch? Van deze beroepen blijf je slank.

1. De gezondheidssector

Ze verzorgen ons wanneer nodig, helpen ons kinderen baren en helpen onze nek terug losmaken nadat we te lang achter onze computer hebben gezeten. Echte heldinnen zijn het, die vrouwen in de gezondheidssector. Én ze komen nog eens minder snel bij, want kinesitherapeuten, verpleegsters, vroedvrouwen of dokteressen lopen heel wat rond. Ze bewegen meer, en blijven daarom slank.

2. Horeca

Ook obers hoeven niet meteen na het werk naar de sportzaal te hollen. Ze lopen al heel wat kilometers af omdat ze onze drankjes en eten komen brengen, maar ook achter de schermen is er vaak heel wat beweging. Met volle en lege bakken sleuren, vaten aansluiten of het poetsen als iedereen weg is… Een job in de horeca vraagt de nodige conditie.

3. Bouw- en tuinsector

Misschien niet het eerste waar je aan gedacht had, maar een job in de bouwsector is écht goed voor je lijn. Loodgieters, elektriciens of werfleiders verbranden heel wat calorieën. Vertoef je liever in de buitenlucht? Tuinvrouwen, fruitplukkers of medewerkers bij de groendienst verbranden heel wat meer dan vrouwen met kantoorjobs.

4. Heldhaftige beroepen

Politieagenten, brandweermannen en militairen moeten eerst fysieke proeven afleggen vooraleer ze voor het beroep in aanmerking komen. Maar ook tijdens de uitoefening van hun job hebben ze heel wat meer beweging dan mensen met een bureaujob.

5. Leerkrachten

Maar het geldt niet voor alle leerkrachten. Als docent beslis je namelijk zelf hoe actief je lesgeeft. Sta je graag voor de klas en wandel je veel op en neer, dan is de kans groot dat je slank blijft. Ook kleuterjuffen en onthaalmoeders hebben vaak veel beweging. Ben jij eerder een zittende leerkracht, dan kun je maar beter dat abonnement bij de fitness nog niet opgeven.

6. Diëtisten en personal trainers

Als diëtist geef je de hele dag advies over gezonde voeding, personal trainers leren je dan weer hoe je het best sport. En mensen die deze beroepen uitoefenen, passen vaak hun eigen kennis en tips toe op zichzelf. Bovendien neem je minder snel gezondheidsadvies aan van een zwaarlijvige diëtist of ben je minder geneigd crunches te doen voor een obese trainer.

7. Passion for fashion

Ook vrouwen met een job in de retail zoals kleding- of schoenenverkoopsters verbranden vaak heel wat vet omdat ze de hele dag door veel stappen zetten om andere naar de stock te lopen of outfits voor klanten te zoeken. Ook visagisten en kappers staan vooral en komen daarom minder snel bij.

Welke jobs het dan minder goed doen? Die waarbij je de hele dag zit, geen goed nieuws voor onze redactie. Heb jij ook een zittend beroep of een kantoorjob? Probeer dan zeker voldoende te bewegen. Hier ontdek je tips voor meer beweging op kantoor.

Meer tips voor je carrière: