We kennen allemaal het faitrade label. Waarvoor staat het precies? En kies je in de winkel inderdaad best voor een faitrade product? Wij contacteerde drie experten terzake, en legden hen de vraag voor: ‘Koop je beter fairtrade?’

Maak kennis met de experten:

Louis De Jaeger ontwerpt voedselbossen, tuinen en duurzame landbouwprojecten met tuin-, landbouw- en landschapsarchitectenbureau Commensalist. Als motivational speaker sprak hij al over het ondernemerschap en de drang om kennis door te geven op oa Artevelde Hogeschool, HoGent en het Vlaamse Parlement.

 

 

Laurens De Meyer is industrieel ingenieur in de voedingsindustrie en master in de Milieusanering en Milieubeheer. Hij was expert landbouw en voeding bij de Bond Beter Leefmilieu tot april 2021. Hij doet momenteel onderzoek naar porteïnetransitie aan de KU Leuven.

 

 

Ellen Mangnus is professor Sociologie aan de Wageningen University & Research, journaliste en ontwikkelingsfilosoof. Ze doet journalistiek onderzoek naar macht in voedselketens en de landbouw.

 

Koop je beter fairtrade?

 

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

Meer over duurzame producten: