Home Gezond Lightproducten: toch niet zo gezond?

Lightproducten: toch niet zo gezond?

Lightproducten: toch niet zo gezond?

Kies jij ook wel eens voor een light variant van je favoriete chips of drink je steevast Cola Light omdat het gezonder klinkt? Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt nu dat lightproducten op lange termijn helemaal niet zo gezond zijn. Ze helpen je zeker niet af te vallen en ook op gewicht blijven is niet haalbaar door producten te vervangen door een light variant.

Onze verantwoorde snack bevat – per 100 gram – minder calorieën dan zijn gewone variant. Maar juist daardoor gaan we er meer van eten. Bovendien zijn de porties van lightproducten groter en krijgen we dus toch meer calorieën binnen dan we denken. Gewicht verliezen door lightproducten te consumeren zit er dus niet in. Dat hebben wetenschappers aan de Wageningen University en de Rijksuniversiteit van Groningen ontdekt. 

Schuldgevoel

Maar waarom eten en drinken we lightproducten? Simpel: we voelen ons schuldig als we voedsel consumeren waar we per definitie dik van worden. Dus we vervangen die producten door een zogenaamde gezonde variant. Weg schuldgevoel

Light betekent nu niet 'slecht' of 'ongezond', maar als je overschakelt naar lightproducten omdat je je gewicht wil behouden of zelfs wil afvallen, mag je er zeker niet meer van gaan eten. Je bewust zijn van het psychologische effect van het woord 'light' helpt je al een heel eind verder.

Wil je toch graag wat minder calorieën opnemen? Met deze eenvoudige truc vermijd je makkelijk 200 kcal per dag.


Lees ook:

De 7 tips van fitnessgoeroe Kayla Itsines om kilo's kwijt te raken

9 tips om aan sugar cravings te weerstaan

Zo krijg je een platte buik zonder te diëten

 

Bron: Magriet.nl