Home Gezond Met deze 10 tips is het bye bye winterkwaaltjes!

Met deze 10 tips is het bye bye winterkwaaltjes!

Met deze 10 tips is het bye bye winterkwaaltjes!

De winter: het snotterseizoen bij uitstek waar verkoudheden, griepjes, keelpijn en verstopte neuzen schering en inslag zijn. Maar dit jaar zijn we de microben te snel af. Deze simpele tips geven je immuunsysteem een boost en zorgen ervoor dat jij deze winter kerngezond blijft. 

Zo trotseer jij de winter zonder kwaaltjes:

  1. Verlucht regelmatig alle ruimten. Dit minimaal 15 minuten per dag en het liefst tweemaal per dag, ’s morgens en ’s avonds. Zo vermijd je vocht, schadelijke stoffen en CO2, die kunnen zorgen voor klachten en een verminderde weerstand.
  2. Zorg ervoor dat je voldoende slaapt. Een goede nachtrust is cruciaal voor je gemoedstoestand en vitaliteit. Terwijl je in een diepe slaap verzonken bent, vinden er namelijk herstelprocessen van je afweersysteem plaats.
  3. Vermijd stressvolle situaties en doe het rustig aan. Stress verhoogt de kans op een zwakke weerstand. Verplicht jezelf dus om op tijd en stond even te ontspannen. Tip: Las een mini-meditatiemoment in met onze Feeling-kleurplaat.
  4. Beweeg voldoende. Hierdoor wordt de bloedsomloop verhoogd waardoor het hart krachtiger zal kloppen. Je hoeft natuurlijk niet meteen 10 kilometer te gaan lopen. Een frisse herfstwandeling doet ook al wonderen.
  5. Let extra op hygiëne. Bacteriën en virussen nestelen zich maar al te graag op onhygiënische plekken. Het is dus vanzelfsprekend dat je je handen zorgvuldig en regelmatig wast na elk toiletbezoek en voor het (klaarmaken van) eten.
  6. Rook niet. Rokers zullen het waarschijnlijk niet graag horen, maar ze worden gemiddeld twee keer zo vaak getroffen door een verkoudheid dan niet rokers. Rook veroorzaakt ook extra irritatie van de slijmvliezen waardoor je langer last hebt van de symptomen.
  7. Gebruik papieren zakdoekjes, gooi ze erna onmiddellijk weg en was de handen.
  8. Eet gezond. Dit is beter dan het nemen van vitaminen en pillen. Groeten, fruit en soepen zijn the way to go. Zo krijg je alle vitaminen en mineralen binnen die je lichaam op dat moment nodig heef en ben je minder vatbaar voor infecties. De tips van Pascale Naessens helpen je een heel eind op weg.
  9. Drink voldoende. Drink vruchtensappen en kruidenthee in plaats van koffie en frisdrank. Tip: gemberthee staat bekend om haar ontstekingsremmende factor. Raak je toch verkouden en heb je last van verstopte luchtwegen? Drink dan tot 4 kopjes per dag. Lees hier hoe je het pefecte kopje thee zet.
  10. Doe een extra teentje look in je gerechten. Knoflook bestrijdt virussen, schimmels en bacteriën en is dus de perfecte manier om een verkoudheid of ontsteking tegen te gaan. 

 

Lees ook: