Home Gezond Met deze 6 kleine aanpassingen in je keuken val je meteen af

Met deze 6 kleine aanpassingen in je keuken val je meteen af

Met deze 6 kleine aanpassingen in je keuken val je meteen af

Gewicht verliezen is moeilijk, maar je kan het jezelf wel gemakkelijker maken. Door deze 6 aanpassingen in je keuken wordt gezond eten een stuk eenvoudiger. 

1. Hapklare stukjes groenten en fruit 

Maak fruit en groenten even toegankelijk als een zakje chips. Was en snij je groenten en fruit zoals aardbeien, kiwi, druiven, wortels en selder in hapklare stukjes die je in potjes kan bewaren in je frigo. Zo kan je ze op elk moment van de dag opeten en heb je geen excuus meer op de snoepkast op te zoeken.

2. Maak een grote kom salade

Maak in het begin van de week een grote kom salade: zo kan je voor je avondeten een portie salade eten. Dit voorkomt dat je met een te groot hongergevoel aan je avondeten begint en je overeet.

3. Maak gebruik van een keukenweegschaal

Probeer je eten eens wat vaker af te wegen, zo kom je te weten of de portie die je eet niet te groot is en misschien toch nog meer calorieën bevat dan je zou denken.

4. Maak je snack klaar

We weten allemaal wat er gebeurt wanneer je chips of koekjes uit de verpakking eet. Maak dus zelf zakjes klaar met je favoriete gezonde snacks zoals noten, popcorn en vers fruit.

5. Koop geen ongezond eten meer

Wanneer je geen zakjes chips en repen chocolade in huis haalt, kan je ze ook niet opeten. Kan de rest van je gezin écht niet zonder? Bewaar het ongezond eten dan in aparte kast in de keuken. 

6. Schep maar 1 keer op

Laat je potten en pannen in de keuken staan en leg enkel op je bord wat je wil opeten. Zo voorkom je dat je voor een tweede of misschien zelfs derde portie gaat.

 

Deze 6 tips zullen je al een heel eind op weg helpen. Vergeet ook zeker niet voldoende water te drinken, lees hier onze tips om meer te drinken.

 

Lees ook:

De 5 beste manieren om gewicht te verliezen