Wie fit en strak wil zijn, brengt gewoonlijk uren in de gymzaal door om na enkele maanden pas resultaat te zien. Gelukkig kan het ook sneller, dat blijkt uit onderzoek van het National Health Service in Engeland. Met deze activiteit verbrand je meer calorieën op korte tijd en je hoeft er niet eens je huis (zelfs bed!) voor uit.

Lees ook: je raadt nooit welke sport het meeste vet verbrandt

Ideaal alternatief

Welke sport houdt je fit, boost je immuunsysteem én voorkomt rimpels? Moet je vast even over nadenken maar eigenlijk ligt het voor de hand: seks. Jup, seks en sport kan je tegenwoordig in adem zeggen en dat is het beste nieuws van de dag.

Ook als je meer resultaat wil boeken op het werk en er wat vrolijker wil bijlopen, is seks het antwoord. Volgens het NHS zou een work-out tussen de lakens zelfs hét ideale alternatief zijn voor een avondje fitnessen. En: het valt beter te plannen in je drukke agenda ;-).

Goed voor hart en haar

‘Sexercise’ zou het risico op hartfalen verlagen en hierdoor maak je meer kans om langer te leven. De endorfines die vrijkomen bij een orgasme stimuleren namelijk onze cellen in het immuunsysteem waardoor het ziektes als kanker kan voorkomen.

Nooit meer toertjes joggen of onhandig struggelen met sit-ups dus. Seks gebruikt elke spiergroep, laat je hart en longen stevig tekeergaan en verbrandt zo’n 300 calorieën per uur (!). Moest je nog niet overtuigd zijn: de toename aan endorfines zorgt er ook voor dat je haar meer gaat glanzen en je huid zachter wordt. Orgasmes kunnen zelfs fronslijntjes op je voorhoofd minder diep maken. Als de wetenschap het zegt…

Meer over sporten