Home Gezond Nieuwe app helpt je etiketten lezen

Nieuwe app helpt je etiketten lezen

Nieuwe app helpt je etiketten lezen

Ben jij allergisch voor bepaalde voedingsstoffen of volg je een dieet? Of ben je het beu om de etiketten van voedingsproducten te ontcijferen? Dan is deze app iets voor jou.

Bij glutenintolerant? Of wil jij weten hoeveel suiker of vet je favoriete snack bevat? Dan is de app 'FoodSciffer' echt iets voor jou. 

Hoe werkt de FoodSciffer app?

Heel eenvoudig. Je downloadt de app op je smartphone, iPad of tablet. Je kunt zelf je profiel invullen en aanduiden welke stoffen je liever niet eet. Zo kun je bijvoorbeeld aanduiden dat je geen gluten of noten mag eten. Wil je weten of een app deze producten bevat? Dan scan je het product thuis of in de supermarkt door de camera van je smartphone op de streepjescode van het product te richten. FoodSciffer toont je de informatie over het product. 

Aan de hand van groene, rode of oranje iconen laat de app je weten of je het product beter eet of niet. Bovendien krijg je een handig overzicht met het aantal caloriën, de voedingsstoffen (bv suiker) en de bereidingswijze. 

App

Je kunt de FoodSciffer app gratis downloaden in de appstore of in Google Play.

Probeer je gezond en bewust te eten? Lees dan deze 10 regels voor een gezond en funky leven. Wist je trouwens dat hoe goed je kunt afvallen, gelinkt is aan je karakter? Hier lees je wie het gemakkelijkst afvalt.

 

Lees ook: 

Goed nieuws: van koffie leef je langer

Na zoveel kilo ziet je omgeving dat je afgevallen bent

Met wandelen verbrand je meer calorieën dan je denkt