Wil je nog snel enkele kilo’s kwijt voor de feestdagen? Dan wil je deze tip misschien wel even lezen. Want volgens onderzoek blijkt het doel dat je jezelf stelt een belangrijke invloed kan hebben op je gewichtsverlies. Mik je beter hoog of leg je de lat beter wat lager?

Lees hier ook wat wij leerden uit ‘Plan Boost’ van Nathalie Meskens

In een nieuwe studie werd aan 46 vrouwen gevraagd om hun streefgewicht op te geven voor een 27-weken durend dieet. Wat bleek? De vrouwen die een hoger doel hadden gesteld vielen meer af dan de deelnemers die minder ambitieus waren. Bovendien bleven de deelnemers met een straffer doel ook beter op hun streefgewicht.

Moeilijk, want we lezen al jaren dat je geen overdreven hoog doel mag stellen om de moed niet te verliezen. Volgens Victoria A. Catenacci, een professor geneeskunde aan de Universiteit van Colorado kan een hoger doel toch interessant zijn voor een nieuwe gewichtsverliesstrategie. “Zet een ambitieus doel, en vier vervolgens de kleine overwinningen (Tot 10% van je gewicht in 6 maanden). “Zo maak je vooruitgang naar je groter doel, maar de successen onderweg zorgen dat je gemotiveerd blijft.”

 

Meer tips om enkele kilo’s te verliezen:

SOURCE: Women's Health