Graag die vakantiekilo’s kwijt? Soms is het eenvoudiger dan je denkt. Volgens recent onderzoek aan de universiteit van Surrey blijkt namelijk dat je door je gewoontes aan te passen, gewicht kunt verliezen.

De wetenschappers ontdekten dat je kunt afvallen door laat te ontbijten en vroeg aan je diner te beginnen. Ze stelden vast dat de hoeveelheid lichaamsvet aanzienlijk vermindert als je anderhalf uur later ontbijt een anderhalf uur vroeger je avondeten verorbert.

Minder snacken

Een groep van 16 personen tussen 29 en 57 jaar werd verdeeld in twee groepen. Ze mochten eten wat ze normaal ook aten. Het verschil: in de ene groep aten de deelnemers wanneer ze wilden, de andere groep kreeg specifieke tijdstippen opgelegd. Ze moesten hun ontbijt anderhalf uur verlaten en hun diner vervroegen.

Lees ook: het geheim van een gezond ontbijt volgens Ellemieke Vermolen

Geen snacks

De proefpersonen die op aangeduide tijdstippen moesten eten, aten minder, hadden overdag minder snel honger en op korte tijd aanzienlijk minder lichaamsvet. Volgens de wetenschappers is de oorzaak simpel: als je later ontbijt en vroeger dineert, heb je tussendoor minder tijd en zin om te snacken.

 

Meer tips om enkele kilo’s te verliezen: