Ben jij op dieet? Niet gemakkelijk, zeker als je boodschappen doet en er allerlei verleidingen om de hoek loeren. Daarom is het nuttig op de juiste manier boodschappen te doen. Als je deze route neemt, vermijd je zoveel mogelijk verleidingen.

De opstelling in winkels is er niet toevallig, er zit een hele strategie achter om ons psychologisch te beïnvloeden zodat we geneigd zijn meer te kopen. 95% van de aankoopbeslissingen die we maken, zijn emtioneel. Slechts voor 5% gebruiken we ons verstand. Niet verwonderlijk dus, dat het moeilijk is al die vaak minder verstandige verleidingen te weerstaan.

Gezonde start

In veel supermarkten passeer je eerst de groenten en het fruit als je binnenkomt. Erg goed, je vindt hier veel lekkere dingen in allerlei kleuren. Ga hier helemaal je gang. Kies voor verschillende soorten groenten en fruit in verschillende kleuren. Enige nadeel, doordat je je karretje al goed hebt volgeladen met vitamines, heb je het gevoel dat je erg goed bezig bent. Als je later voorbij de rij met chips of koeken komt, ben je sneller geneigd jezelf te ‘belonen’ met iets lekkers.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina

Meer gezonde tips: