Wij kunnen haast niet meer wachten tot 15 juni, want dan start Pascale & Guests, hét gezondheidsevenement van het jaar. Er zijn zoveel lezingen en workshops dat het moeilijk kiezen is. Onze redactie verklapt alvast welke lezingen zij absoluut niet willen missen.

Hoofdredacteur An Brouckmans

“Ik reserveer een zitje voor de lezing van Elke Geraerts. Ze heeft net een nieuw boek uit: Authentieke Intelligentie. Ik las haar vorige boeken en hoorde haar al vaker spreken. Haar eerste boek Mentaal Kapitaal was een eyeopener. In haar nieuwe boek heeft ze het over Authentieke Intelligentie of over hoe het mensenbrein toch tot zoveel meer in staat is dan Artificiële Intelligentie, en hoe we er zorg voor dragen. Een onderwerp waar iedereen het over heeft, ik kijk er opnieuw naar uit!”

Chef lifestyle Nathalie Balsing

“Sinds ik het artikel ‘Kruidenhipsters’ las dat onze culiredactrice Evelien Rutten schreef voor het meinummer van Feeling, wil ik graag meer weten over in  het wild geplukte kruiden. Ik plan dus zeker de lezing van David Van Steenkiste van Herbas mee te pikken, die als geen ander weet met welke kruiden je een fris slaatje kunt samenstellen of een olie aromatiseren. Lekker, verrassend én milieubewust, dat lijkt me een topcombinatie.”

Foodjournaliste Evelien Rutten

“Ik ben benieuwd naar de digital detox van Florence Pérès, want ik zou mezelf graag af en toe kunnen bevrijden van de lokroep van het schermpje. Ik denk dat ik een stuk productiever zou zijn én meer vrije tijd zou overhouden als ik niet zo vaak toegaf aan de verleiding om ‘snel nog even alles te checken’, terwijl het echte leven zich rondom mij afspeelt.”

Eindredacteur Ilse Ingang

Ik kijk erg uit naar de lezingen van Rika Ponnet en Annelies Smolders. Rika vind ik een van de meest wijze – in de Nederlandse én Gentse betekenis van het woord – vrouwen van Vlaanderen. Haar visie op relaties is verhelderend én geruststellend. Niet alleen inhoudelijk stevig onderbouwd, maar ook nog eens in een klare taal verwoord. Mijn zitje is gereserveerd. Slaapexperte Annelies Smolders geeft tips voor een betere nachtrust. Oké, daar moet ik naartoe. Ik val altijd als een blok in slaap, en tot halfvier mag er een bom ontploffen, ik hoor niks. Maar sinds een jaar word ik op dat tijdstip wakker. Vervelend, want ik lijk dan uitgeslapen, sukkel na een uur toch weer in slaap en word dan brak weer wakker. Mijn hoop rust op Annelies!”

Chef Human Interest & Cultuur Cara Brems

“Ik verwacht veel van de lezing van Elke Geraerts. Deze neuropsychologe is niet alleen een geoefende verteller, ze weet haar visie over ons mentaal kapitaal ook om te buigen in praktijkgerichte tips om bijvoorbeeld stress en burn-out tegen te gaan. Bovendien verschijnt binnenkort haar nieuwe boek ‘Authentieke Intelligentie’, waarin ze de verhouding tussen mens en computer onder de loep neemt. Benieuwd!”

Beautyredactrice Lise Milbou

“Als beautyredactrice zet ik me resoluut op de eerste rij bij de lezing van Caroline Thilemans. Ik ben benieuwd wat ze mij kan bijleren over pigmentvlekjes én wat haar ultieme geheim is tegen rimpels. Verder heb ikzelf een héél gevoelige huid: benieuwd of ze me hiervan kan verlossen met haar tips! Daarnaast wil ik de lezing van Isabelle Gonnissen zeker niet missen. Mijn glas is eerder halfleeg dan halfvol, daar betrap ik me maar al te vaak op. Precies daarom kijk ik zo uit naar wat zij ons te vertellen heeft. Kan zij een switch teweegbrengen zodat ik voortaan wat positiever in het leven sta? Benieuwd!”

Marketingmanager Margaux Vandamme

“Ik word altijd erg nerveus van een rommelig of vuil huis. Alle tips & tricks zijn welkom om de rust te laten wederkeren. Daarom weet je mij zeker te vinden bij opruimcoach Nele Colle. Met een lezing die gaat over ‘rust in je huis, rust in je hoofd’, kan ik haast niet meer wachten.”

Zin gekregen om ook te komen luisteren? Reserveer snel je plekje voor hét gezondheidsevenement van het jaar.