Home Gezond Pascale Naessens tipt: een goed glas wijn is oké

Pascale Naessens tipt: een goed glas wijn is oké

Pascale Naessens tipt: een goed glas wijn is oké

Deze maand speelt niemand minder dan lifestylegoeroe Pascale Naessens de hoofdrol in onze nieuwste Feeling GOLD. We zijn fan van Pascae, haar kookkunsten én haar filosofie over gezond eten. We toasten dus graag op deze unieke samenwerking. Maar, vroegen we ons af, strookt dit met de principes van Pascale? 

Een glaasje wijn, of twee, of drie. Het moet kunnen, wie houdt er nu niet van een gezellige, lichtjes aangeschoten avond met je beste vrienden? Zelfs Pascale bekent: "Na een dag vol stress kan een goed glaasje wijn mij wel degelijk ontspannen. En ik moet ook toegeven dat ik bij sommige feestjes ervan houd om lichtjes tipsy te worden, maar ook om mijn gasten een beetje tipsy te voeren. Een romantisch diner zonder een topwijntje of champagne kan ik me al helemaal niet inbeelden."

De hamvraag blijft natuurlijk hoeveel we mogen drinken. Pascale leert ons dat het aantal consumpties waarbij je een gezondheidsvoordeel haalt uit alcohol, varieert volgens geslacht, leeftijd, grootte en spierstelsel. En wist je dat het erfelijk is?
Pascale raadt aan niet meer dan 1 of maximaal 2 glazen alcohol per dag te drinken. Een aanrader is rode wijn, daarvan ondervind je zelfs heel wat voordelen. Zo zorgen o.a. polyfenolen voor een goede uitwerking op het cardiovasculair systeem, werkt rode wijn kankerpreventief én heeft het een positieve invloed op je verouderingsproces

Nog meer tips van Pascale Naessens? Ontdek hier de basissmaakmakers van Pascale. En aan dit heerlijke fruitontbijt van Pascale kan je niet weerstaan. Check ook haar 5 favoriete restaurants

sd

Recepten die je nergens anders vindt, boeiende reisreportages en interessante ontmoetingen met mensen die een bron van inspiratie zijn voor Pascale Naessens. Stuk voor stuk prachtig vormgegeven. Om met al je zintuigen van te genieten.

Feeling Gold Pascale Naessens ligt vanaf 20 april in de winkel.