Feeling-gastvrouw Pascale Naessens deelt in haar nieuwe boek ‘Puur Pascale 2’ opnieuw de beste tips, lekkerste recepten en leukste weetjes over een gezonde levensstijl. Speciaal voor Feeling verklapt ze al enkele van haar favoriete recepten. Vandaag gaat ze voor een overheerlijk dessert.  Lik duimen en vingers af bij deze overheerlijke chocoladecheesecake.

“Ik hou niet echt van gebak, maar deze chocoladecheesecake is niet te versmaden. Hij is zacht, smeuïg, vol van smaak en beloont de chocoladeliefhebber helemaal. Er zitten namelijk stukjes chocolade in, die een intensere smaak hebben dan wanneer je de chocolade eerst zou smelten en onder het beslag mengen.”

Werk: 15 minuten

Gaartijd: 40 minuten

 Ingrediënten

  • 200 g donkere chocolade
  • 400 g mascarpone
  • 4 eieren
  • 75 g kokosbloem
  • 50 g kokosbloesemsuiker

nodig: boterpapier

 Zo maak je het

  • Hak de chocolade grof of gebruik chocoladecallets. Klop de mascarpone luchtig.
  • Meng de eieren met de suiker, meng er de kokosbloem onder, dan de mascarpone en tot slot de grof gehakte chocolade. Leg het boterpapier in een ovenvaste schaal en giet er het beslag in.
  • Zet de chocoladecheesecake een 40-tal minuten in een warme oven op 180 °C, of tot je er een vork in kunt steken die er wel nog vochtig uitkomt maar waar geen beslag blijft aan kleven.  Laat de cake eerst afkoelen voor je hem snijdt (als dat tenminste lukt).
  • Serveer eventueel met wat blauwe bessen.

Meer lezen over Pascale Naessens? In haar nieuwste boek ‘Puur Pascale 2’ vind je heerlijke recepten, wetenschappelijke inzichten over gezonde voeding en alle tips om een heerlijke maaltijd op tafel te toveren.

Meer recepten uit het nieuwe boek van Pascale