Home Gezond Pink Ribbon Boezemvriendinnen: Verspreid informatie over borstkanker sneller dan de ziekte zelf

Pink Ribbon Boezemvriendinnen: Verspreid informatie over borstkanker sneller dan de ziekte zelf

Pink Ribbon Boezemvriendinnen: Verspreid informatie over borstkanker sneller dan de ziekte zelf

100 000 vrouwen leveren elke dag een zware strijd tegen borstkanker. Dagelijks zijn er 26 vrouwen die de diagnose borstkanker te horen krijgen. En elke dag overlijden 6 vrouwen aan deze hardnekkige aandoening. Ook dit jaar wil Pink Ribbon zijn steentje bijdragen aan de strijd tegen borstkanker.

 

Dit jaar heeft de campagne van Pink Ribbon twee belangrijke pijlers. Ten eerste willen ze mensen ervan bewust maken dat vriendschap een heel belangrijke steun is voor patiënten met borstkanker. Ten tweede willen ze er op drukken dat informatie het beste wapen is in de strijd tegen borstkanker.

Boezemvriendinnen

Omdat vriendschap zo belangrijk is voor een persoon die getroffen wordt door borstkanker, bouwde Pink Ribbon dit jaar haar informatiecampagne op rond dit idee. De campagne kreeg dan ook de naam Boezemvriendinnen.

Er werd een kennistest gemaakt waarmee je kan nagaan of je voldoende ingelicht bent over borstkanker. Daarom roeptPink Ribbon massaal op om deze test af te nemen. Nadat jij dit hebt gedaan, stuur je de test door naar je boezemvriendinnen. En ook zij, sturen hem daarna opnieuw door naar hún boezemvriendinnen. Zo hoopt Pink Ribbon dat massaal veel vrouwen deze test afnemen en ontdekken of zij voldoende ingelicht zijn over borstkanker.

Ben jij voldoende op de hoogte over borstkanker? >> Doe de test nu

Informatie als beste wapen

Uit de Pink Ribbon enquête afgenomen bij 2000 vrouwen, kwam naar voor dat 48 % van de respondenten, vóór ze werden getroffen door borstkanker, niet dacht aan borstkankerpreventie.

Het is belangrijk dat informatie over borstkanker iedereen bereikt. Sanoma Media verspreidt daarom ook een preventiegids over borstkanker. Voor patiënten die net de diagnose gekregen hebben of die volop strijden tegen borstkanker, is er een bookzine: 'Mijn Borsten. Mijn Boek'.  Dit is een persoonlijke gids die je doorheen het hele ziekteproces leidt.

Praktische informatie
Vanaf 4 oktober kan je deze gids kopen voor 9,90 euro of gratis verkrijgen in de borstklinieken.

Op de Pink Ribbon Boezemvriendinnen-website en op de facebookpagina, word je op de hoogte gehouden van nieuwe informatie. Je leest er artikels en getuigenissen en je kan er interessante video’s bekijken.
Ook via de televisie kom je veel te weten. Dankzij Telenet kan je gratis afstemmen op de rubriek PinkRibbonTV. Ook daar kan je exclusieve reportages, moedige getuigenissen en praktische tips bekijken.

(Bron: zappybaby.be)