Feeling-gastvrouw Pascale Naessens doet het weer! In ‘Puur Pascale 2’ staan 80 gezonde recepten die het water in de mond doen lopen: En voor wie nog overtuigd moet worden dat gezond ook lekker kan zijn, staat er naast de nieuwst wetenschappelijke inzichten over eten, ook nog een o-ver-heerlijk recept voor, jawel, een chocolade cheesecake in. Bekijk hier de prachtige foto’s van de shoot voor het boek.

“Het liefste wat ik doe, is een mooi kader scheppen voor een gezellig etentje. Tenslotte, eten gaat gaat voor mij om mensen samenbrengen. Hoe je eet en wat je eet vind ik even belangrijk. Het begint met een  idee, dat groeit en meer vorm krijgt. Deze ‘decoratieve tafel’ had ik al een tijdje in mijn hoofd, ik wou iets doen met bloemen, lichtjes en midden in de natuur. De tafel zelf zijn nieuwe planken die Paul, mijn man heeft laten aan elkaar zetten voor ‘een volgende feestje’. Komt wel van pas, dacht hij, hij kent me intussen al goed en net zoals ik houd hij van feestje.  Ik heb de planken gekleurd (verouderd) en op schragen gezet. Dan heb ik 4 palen rond de tafel in de grond vast gezet, hiervoor heb ik gelukkig hulp gekregen. De palen zijn bovenaan verbonden met ijzerdraad. In het midden heb ik een kaarsenluchter gehangen die we al jaren hebben, intussen is hij verroest en heeft hij alle kleuren gehad, maar iedere keer opnieuw doet hij dienst als absolute sfeerbrenger.

Dan ben ik naar de bloemenwinkel gegaan, toegegeven…daar heb ik me laten gaan. Hoe ik de bloemen precies zou gebruiken wist ik niet op voorhand, dat ontstaat op het moment zelf maar als je dan keuze hebt is dat natuurlijk een luxe. Wat ik wel wist is dat ik iets wou laten hangen, takken, bladeren, bloemen… wat dan ook, iets waar het licht kon op inspelen en wat het geheel feëriek zou maken. Dat er veel lichtjes moesten zijn, dat was een evidentie. Vorige nieuwjaar had ik die kerstlichtjes al gekocht, ik vraag me  trouwens af waarom iedereen spreekt over ‘kerst’-lichtjes, ook in de zomer doen ze het goed en brengen ze heel veel sfeer.

Gewapend met bloemen, planten en lichtjes ging ik aan de slag. Dit is voor mij het leukste moment, je hebt een idee in je hoofd en dit dan vorm geven. Dan vergeet ik de tijd en ga ik helemaal op in het moment. Het grootste werk waren de lichtjes rond de luchter, de draden boven en rond de palen draaien. Gypsophilia is altijd dankbaar, deze heb ik met ijzerdraad in bundels aan de luchter gebonden. Het was even zoeken wat ik bovenaan zou hangen, bladeren en takken vond ik veel te zaar, de hangplanten deden het prima. Pas wanneer de tafel helemaal was aangekleed met de juiste borden en  glazen, kwam alles tot zijn recht. De glazen en het bestek zijn mijn nieuwste creatie, ik heb ze voor het eerst hier gebruikt en ik ben zo blij mee. Dit is de tafel, de sfeer en het gevoel dat ik in mijn hoofd had. De gekleurde organische borden, de stoere glazen en het elegante bestek passen harmonisch bij elkaar. Ik wou al altijd mijn eigen (kleine) wereld creëren, maar had nooit durven dromen dat ik daar zo ver zou kunnen in gaan: de tafel, de sfeer, de borden, de glazen, het bestek, de gerechten…. Dit is mijn manier om de wereld mooier te maken en mijn manier om mijn liefde met mijn man en vrienden te delen. Intussen hebben we al veel bijzondere momenten met vrienden beleefd aan de tafel, de bloemen zijn intussen al wat verkleurd, maar de sfeer is er nog steeds.

Behind the scenes ‘Puur Pascale 2’

Ik wou iets doen met bloemen, lichtjes en midden in de natuur.

 

Behind the scenes ‘Puur Pascale 2’

Gewapend met bloemen, planten en lichtjes ging ik aan de slag. Dit is voor mij het leukste moment, je hebt een idee in je hoofd en dit dan vorm geven.

Behind the scenes ‘Puur Pascale 2’

Dat er veel lichtjes moesten zijn, dat was een evidentie. Vorige nieuwjaar had ik die kerstlichtjes al gekocht, ik vraag me trouwens af waarom iedereen spreekt over ‘kerst’-lichtjes, ook in de zomer doen ze het goed en brengen ze heel veel sfeer.

Behind the scenes ‘Puur Pascale 2’

De tafel zelf zijn nieuwe planken die Paul, mijn man heeft laten aan elkaar zetten voor ‘een volgende feestje’. Komt wel van pas, dacht hij, hij kent me intussen al goed en net zoals ik houd hij van feestje.

Behind the scenes ‘Puur Pascale 2’

Als ik bezig ben met mijn decoratie vergeet ik de tijd en ga ik helemaal op in het moment.

Behind the scenes ‘Puur Pascale 2’

Ik wilde iets laten hangen, takken, bladeren, bloemen… wat dan ook, iets waar het licht kon op inspelen en wat het geheel feeëriek zou maken.

Behind the scenes ‘Puur Pascale 2’

In het midden heb ik een kaarsenluchter gehangen die we al jaren hebben, intussen is hij verroest en heeft hij alle kleuren gehad, maar iedere keer opnieuw doet hij dienst als absolute sfeerbrenger.

Behind the scenes ‘Puur Pascale 2’

Ik wou al altijd mijn eigen (kleine) wereld creëren, maar had nooit durven dromen dat ik daar zo ver zou kunnen in gaan.

Behind the scenes ‘Puur Pascale 2’

De tafel, de sfeer, de borden, de glazen, het bestek, de gerechten…. Dit is mijn manier om de wereld mooier te maken en mijn manier om mijn liefde met mijn man en vrienden te delen.

Behind the scenes ‘Puur Pascale 2’

Ik hoop dat mijn creativiteit aanstekelijk werkt en dat ik jullie kan inspireren met mooi gedecoreerde tafels en lekkere en eenvoudige gerechten.  Spannend!

Recepten uit Puur Pascale 2: