Feeling-gastvrouw Pascale Naessens deelt in haar nieuwe boek ‘Puur Pascale 2’ opnieuw de beste tips, lekkerste recepten en leukste weetjes over een gezonde levensstijl. Speciaal voor Feeling verklapt ze al enkele van haar favoriete recepten.Vandaag verklapt ze ons hoe je een hartige broccolitaart met mozzarella bereidt. Ready, steady, cook.

Hartige broccolitaart met mozzarella

“Dit gerechtje is in een handomdraai klaar. Ik serveer het met een kruidensalade als de vriendinnen op bezoek komen. Maar het is ook een inspirerend gerecht om mee te nemen. Je kunt er heel veel variaties op maken met verschillende groenten: tomaten, wortelen, courgette… Apart of samen, het kan niet mislukken. Nog een praktische tip: leg bakpapier in de schaal om de taart er nadien makkelijk uit te halen.”

 Bereidingstijd:

  • Werk: 15 minuten
  • Gaartijd: 25 minuten

Ingrediënten:

  • 1 broccoli
  • 1 bolletje mozzarella
  • 6 eieren
  • 2 dikke bundels basilicum (40 g)

Zo maak je het:

  •  Mix de eieren met het basilicum tot het eimengsel groen kleurt. Kruid met peper en zout. Bak de broccoliroosjes in 3 à 4 minuten beetgaar (of zachter, zoals je wenst) in wat olijfolie met een scheutje water.
  • Giet het eimengsel in een vuurvaste schaal en leg er de broccoliroosjes in. Snijd de mozzarella in plakjes en schik ze tussen de broccoli.
  • Zet de taart een 20-tal minuten in de oven op 180 °C.

Ontdek hier nog twee recepten uit het nieuwe boek van Pascale Naessens: de wortel en kipburger en courgette à la Pascale Naessens.

 

Meer over Pascale Naessens:

BRON: Puur Pascale 2