Chocoliefhebbers, wij hebben goed nieuws voor jullie! Ellemieke Verholen, vrouw van Sergio Herman heeft ons haar recept gegeven om een overheerlijke choco- en amandelpasta te maken. It’s fingerl icking good …

Ingrediënten:

VOOR DE CHOCOPASTA

  • 125 g hazelnoten
  • 30 g cacaopoeder
  • 1 el kokosolie
  • 1 el vanille-extract
  • snufje zout
  • 5 el honing

VOOR DE AMANDELPASTA

  • 125 g amandelen
  • amandelmelk (optioneel)

Bereiding:

VOOR DE CHOCOPASTA

  • Doe alles in de blender en mixen maar.

VOOR DE AMANDELPASTA

  • Rooster de amandelen 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
  • Mix ze in een blender tot een romige boter.
  • Voeg eventueel wat amandelmelk toe.

TIP VAN
ELLEMIEKE
“ Ben je allergisch voor
noten, dan kun je die
in het recept van de
chocopasta vervangen
door een halve
banaan, een halve
avocado, 2 eetlepels
cacaopoeder en
1 eetlepel honing. ”

Meer van Ellemieke Verholen: