Elk jaar staat oktober in het teken van borstkanker. Het is de maand bij uitstek om onderzoek te sponseren en tegelijkertijd aandacht te vragen voor de ziekte. Ook tennister Serena Williams roept vrouwen op zichzelf regelmatig te controleren. Dat doet ze met een opvallende video op Instagram waarvoor ze uit de kleren ging.

“Raak jezelf aan”

In de korte video op Instagram zien we Serena Williams die het nummer I Touch Myself van de Australische rockband The Divinyls zingt. De zangeres van de band, Chrissy Amphlett, stierf aan de gevolgen van borstkanker in 2013.

“Voor deze borstkankermaand heb ik een versie van de hit ‘I Touch Myself’ van The Divinyls opgenomen om vrouwen eraan te herinneren zich regelmatig te laten checken,” schrijft Serena Williams bij de post. “Ja, hiervoor moest ik uit mijn comfort zone treden, maar ik wilde dit doen omdat het iets is dat alle vrouwen over de hele wereld aangaat. Het is zo belangrijk om er vroeg bij te zijn, dat redt zoveel levens. Ik hoop dat ik hiermee vrouwen daaraan kan herinneren.”

Lees verder op de volgende pagina

1 2
bekijk op één pagina

Meer over Serena Williams