Home Gezond Deze slaaphouding is het beste voor je lichaam

Deze slaaphouding is het beste voor je lichaam

Deze slaaphouding is het beste voor je lichaam

Ben je een rugslaper, een zijslaper of een buikslaper? Bij elke houding zijn er voor- en nadelen, maar de ene positie is toch heel wat gezonder dan de andere. Ontdek snel welke slaaphouding het beste is voor je lichaam.

And the winner is: de rugslaper.

1. Op je rug

Op je rug slapen voorkomt rug- en nekpijn, vermindert pijnlijke oprispingen, is een ideale anti-ageing positie omdat je hoofd niets raakt én is het minst belastend voor je borsten, waardoor ze minder snel zullen hangen. Enige nadeel: snurkgevaar!

2. Op je zij

Ook de zijpositie voorkomt rug- en nekpijn en vermindert pijnlijk maagzuur. Bijkomend voordeel: je snurkt minder en de linkerzij is de comfortabelste houding voor vrouwen met een zwanger buikje. Op je zij slapen is dan weer minder goed voor je huid en borsten, omdat ze tijdens je nachtrust naar één kant hangen wat de ligamenten uitrekt.

3. Foetushouding

De foetushouding is niet ideaal. Oké, je snurkt minder, maar nek- en rugklachten kunnen toenemen, je gaat sneller rimpels krijgen én de stevigheid van je borsten neemt af. Probeer voor je in slaap valt je benen meer te strekken en kies voor een extra dik kussen, wat meer steun geeft aan je hoofd en nek.

4. Op je buik

Het enige voordeel voor buikslapers is dat ze minder snel snurken. Maar dat is dan ook écht het enige. Je zet veel meer spanning op gewrichten en spieren wat kan leiden tot pijn en tintelingen. Bovendien is deze slaaphouding slecht voor huid en borsten.

Meer weetjes over slaap

Zo val je binnen een minuut in slaap
Zo verbrand je meer calorieën tijdens je slaap
Daarom hebben vrouwen meer slaap nodig dan mannen