Home Gezond Slapen als een roosje: is deze plant dé groene oplossing tegen snurken?

Slapen als een roosje: is deze plant dé groene oplossing tegen snurken?

Slapen als een roosje: is deze plant dé groene oplossing tegen snurken?

Word jij wel eens wakker omdat je snurkende partner écht te veel lawaai maakt. Heel vervelend, maar volgens sommige onderzoekers heb je niet meer dan een plant nodig om je partner van het gesnurk af te helpen. Halleluja.

Wist je dat relatie-experten het niet altijd beter vinden om samen te slapen met je partner? Hier lees je waarom dat is. 

De groene oplossing

Er zijn heel wat middeltjes die snurken moeten verhelpen. Wil je een groene oplossing? Een ananasplant in je slaapkamer zetten zou voldoende zijn om eindelijk van het gesnurk van je partner af te geraken. Snurken ontstaat door een vernauwing van de luchtweg tussen je neus en stembanden. Omdat de ananasplant ‘s nachts in plaats van overdag zuurstof afgeeft, heb je minder kans op gesnurk. Bovendien verspreidt de plant een geur die je luchtwegen openzet. Als je naast een snurker ligt zeker het proberen waard, het is trouwens ook gewoon een mooie plant. 😉

Helpt de plant jou of je partner niet? Maak dan een afspraak bij je huisarts of een slaapkliniek. Zij kunnen je tips geven om je nachtrust te verbeteren of onderzoeken of je slaapapneu hebt.

Meer tips voor in de slaapkamer: