Terwijl de een zegt dat je hangborsten krijgt als je je beha uittrekt, zweert de ander bij slapen zonder beha. Maar wat is nu eigenlijk echt het gezondst? Voor eens en altijd duidelijkheid.

Er zijn heel wat fabeltjes over het al dan niet dragen van een beha. Zo zou een beha dragen ‘s nachts het risico op borstkanker verhogen. Al blijkt dat niet waar. In 2014 werd er een studie uitgevoerd door de Fred Hutchinson Cancer Research Center in Seattle. Daaruit bleek dat je beha helemaal geen link heeft met borstkanker. Je cupmaat, hoe vaak je jouw beha draagt, op welke leeftijd je een beha begon te dragen… Er bleek helemaal geen link met borstkanker.

Irritaties

Toch is het niet slecht om je beha uit te doen voor het slapengaan. Je borsten kunnen opwarmen en je zweet gemakkelijker. Daardoor kunnen er irritaties ontstaan. Al kan het frequent genoeg wassen van je beha dat verhelpen. Bovendien is het een fabel dat je geen hangborsten krijgt als je je beha aanhoudt. Volgens wetenschappers wordt het borstweefsel automatisch vervangen door vet als we ouder worden. Het is dus logisch dat onze borsten na een tijdje gaan hangen. Er is nog geen beha uitgevonden die dat kan voorkomen.

 

Ontdek meer gezonde tips:

Openingsbeeld: For Love and Lemons