Voel je het kriebelen? De lente is in het land. Hoog tijd dus om naar buiten te gaan. Genieten, toch? Meer excuses nodig? Lees dan deze wetenschappelijke redenen om wat vaker naar buiten te gaan.

Graag naar buiten? Maak samen met je partner een romantische wandeling in de natuur. Hier ontdek je waarom het zo goed is voor je relatie. 

1. Je wordt er zelfverzekerder van

Uit onderzoek, gepubliceerd in Body Image, blijkt dat mensen die meer tijd in de natuur doorbrengen een beter zelfbeeld en meer zelfvertrouwen hebben. De onderzoekers maten hoeveel respect vrouwen voor hun eigen lichaam hebben en hoe goed ze in staat waren om onrealistische beelden op sociale media te verwerpen. Volgens Angelina Ruskin, hoofd van het onderzoek, komt dat onder andere omdat tijd in de natuur ons rustiger maakt. En dat zorgt dan weer dat je sneller dingen accepteert, zo ook je lichaam dus.

Kan jouw zelfvertrouwen een boost gebruiken? Lees dan zeker even deze tips. 

2. Je voelt je jonger en rijker

In 2015 ontdekten onderzoekers aan de universiteit van Toronto dat mensen die leven in een straat waar bomen staan zich 7 jaar jonger voelen dan anderen. Bovendien bleek uit het onderzoek dat mensen die in zo’n straten wonen, 10.000 dollar meer per jaar verdienen. Zelf niet gezegend met een straat met bomen? Zorg dan dat je die straten tegenkomt als je naar het werk rijdt.

Rijke buren, maar zelf nog aan het sparen. Hier ontdek je welke geheimen je rijke buurvrouw je niet verklapt. 

3. Het is goed voor je gezondheid

Een studie van 2016 zegt dat zo’n 30 minuten rondwandelen in de natuur genoeg is om de nadelen van leven in een stad te compenseren. “Moderne steden zijn dan misschien leuk om in te leven, maar ze brengen heel wat gezondheidsnadelen met zich mee. Van hoge bloeddruk tot depressie: er zijn heel wat gevolgen van leven in de stad.” De onderzoekers ontdekten dat mensen die regelmatig naar het park of een andere groene plek gaan, voor minstens een half uur, minstens 1 keer per week, hun bloeddruk met 9% zien dalen. Bovendien toonde een andere studie uit 2010 aan dat buiten zijn goed is voor ons gevoel van geluk.

Hop, hop! Tijd om die wandelschoenen aan te trekken. Hier ontdek je wat elke dag een half uurtje wandelen met je lichaam doet.

Meer tips voor een gezonde levensstijl: