Home Gezond Studie onthult verrassende truc die je helpt afvallen

Studie onthult verrassende truc die je helpt afvallen

Studie onthult verrassende truc die je helpt afvallen

Sociaal is het niet echt, maar volgens een nieuwe studie van het Nederlandse Voedingscentrum zou deze truc je helpen afvallen.

Nodig jij graag vrienden uit om gezellig samen te tafelen? Dan hebben we niet zo goed nieuws voor jou. Volgens het onderzoek van het Voedingscentrum eten we meer als we meerdere tafelgenoten hebben.

Ongezonde keuzes

Volgens het onderzoek eten we niet alleen meer, maar maken we ook ongezondere keuzes tijdens etentjes. “Vanuit de behoefte om bij de groep te horen, maken mensen sneller ongezondere keuzes terwijl ze daar eigenlijk geen zin in hebben. Mensen passen vooral hun eetgedrag aan aan de tafelgenoten die ze niet zo goed kennen.”

Lees ook: 9 verborgen dikmakers die je best met mate eet

Minder focus

Bovendien zijn zo’n etentjes het uitgelezen moment om gezellig bij te babbelen. En daardoor zijn we minder goed in staat om te monitoren wat en hoeveel we eten. Probeer daarom geen potten en pannen op tafel te zetten, maar de porties op borden te serveren. Gelukkig is er een eenvoudige truc om nooit meer te veel te eten, ontdek hem hier.

Goede porties

Bovendien zijn gastvrouwen en -heren bang om te weinig in huis te hebben. “Ze overschatten de hoeveelheden en serveren extra veel om zeker een goede indruk na te laten”, zeggen de onderzoekers. En omdat weggooien zo zonde is, wordt er vaak te veel gegeten.

Lees ook: Dit vertelt je karakter over hoe goed je kunt afvallen

Dinner party

Geen etentjes meer geven of uitnodigingen van vrienden of familie afslaan, is overdreven. Maar houd rekening met deze eenvoudige tips.

  • Kook jij? Bereken de juiste porties per persoon, zo moet je geen eten weggooien en voorkom je dat gasten zich overeten. Serveer het eten op een bord, zet geen potten en pannen op tafel.
  • Geef aan wanneer je voldoende hebt, niemand zal je er raar voor bekijken.
  • Maak gezonde keuzes. Ben je gastvrouw? Dan serveer je gezonde, maar lekkere gerechten. Ga jij naar een etentje? Overeten is niet nodig, kies voor de gezonde opties op je bord.

Meer over gezondheid & dieet