Nope, met dank aan corona kan je tijdje niet meer terecht in je favoriete sportschool of fitness-studio. Gelukkig zijn er in ons landje heel wat centra die spinning les, hun yoga-workout of hun Pilates-klas ook gewoon online aanbieden. Welke sessies je de komende weken ook gewoon vanop het yogamatje in je living kan volgen? Een overzicht van de leukste klassen en online workouts op een rij!

1. Ballet Workout

Na een mooie carrière als professionele ballerina bij het grootste dansgezelschap van Estland, kreeg Tatevik Mkrtoumian het volumineuze idee om haar passie voor ballet op een andere manier te gaan beleven. Om haar kennis en kunde te delen met een grote publiek richtte de Belgische met Russische roots Ballet Workout Belgium op, een dansschool waar ze het fysieke van klassieke balletoefeningen met het plezier van het dansen combineert.

Omdat ze de deuren van haar dansschool tijdelijk gesloten moet houden, besloot Tatevik een aantal van haar lessen tijdelijk aan te bieden via Facebook Lives. Zin om deel te nemen? Dat kan zomaar via de Facebook-pagina van Ballet Workout.

online workouts

2. M4Teria & Flowmotion

Ook de huiselijke privé-gym M4Teria in de gezellige Antwerpse Zurenborg-wijk doet een extra inspanning om de fysieke conditie van haar leden ook in tijden van quarantaine en corona op peil te houden. Van Pilates tot een stevige sessie boot(y)camp of aerial yoga: je kan het allemaal netjes volgen vanuit je eigen woonkamer.

Naast een gym beschikt Materia ook nog over een prachtige yoga-dans en pilates studio: Flowmotion Puurs. Om ook de geestelijke gezondheid van hun leden in tijden van quarantaine wat op te krikken, probeert de studio zoveel mogelijk yoga-, pilates-, en meditatieklassen gewoon online te laten doorgaan. “Via ons YouTube-kanaal  kunnen leden gewoon de lessen van hun favoriete teachers blijven meepikken”, zo klinkt het bij Flowmotion. “Ook via Instagram tv proberen we heel wat lessen en oefenmomentjes te voorzien.”

3. Yoga Factory

Geen betere remedie tegen de spanning en onzekerheid waarmee we deze dagen geconfronteerd worden dan een potje yoga. De Antwerpse Yoga Factory wil haar leden die verkwikkende en zen-makende bezigheid alvast niet ontzeggen en biedt haar lessen de komende weken online aan via hun niet publieke Instagram-account @yogafactorytv. 

Wat je zoal kan verwachten? Van een iets meer dynamische sessie Rocket Yoga, tot een meditatief lesje Vinyasa Flow en een rondje Reformer Pilates om je ‘core stability’ te versterken. Zin om de deel te nemen aan deze virtueel sociale en compleet ontspannende activiteit? Schrijf je dan snel in via de website.

Have you been curious about REFORMER PILATES? A focused workout that leaves you feeling balanced, flexible and strong!You have 2 chances to join a REFORMER FUNDAMENTALS (for those new to Reformer or Pilates) this week:TUESDAY 18:00 +WEDNESDAY 18:00.Anyone can book these classes online, search appointments rather than classes.www.yogafactory.be #yogafactoryantwerp #pilatesreformer #reformer #antwerpen

Posted by Yoga Factory on Saturday, February 29, 2020

4. Primer Academy

Ook een leuk sportief initiatief in deze vreemde tijden kwam van het Leuvense sport- en coachingscenter Primer Academy: via de webinar-applicatie Zoom bieden zij niet alleen online workout sessies aan, ze brachten het materiaal om efficiënt te kunnen sporten ook eigenhandig naar hun leden in de vorm van ‘Primer kits’. Als dat geen dedication is.

5. Dansen met Rosas

Nog een top-initiatief om mensen ook quarantaine-tijden fysiek bezig te houden – en meteen ook de creativiteit een beetje te boosten – komt van danseres en choreografe Anne Teresa de Keersmaeker. Speciaal voor deze uitzonderlijke tijden zet de oprichtster van het Brussels, maar internationaal vermaarde, dansgezelschap Rosas The Second Movement van haar in 1983 gecreëerde choreografie ‘Rosas danst Rosas’ integraal online.

Niet alleen toont ze de bewegingen van de choreografie en legt ze de structuur van de dans uit, ze roept het publiek ook op om hun eigen versie van de dans te maken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt? Een stoel – dat en een beetje creativiteit natuurlijk.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

6. Studio Zuid

Nog een yoga-studio die in tijden van corona en quarantaine voor een online zen-momentje in ons leven wil zorgen, is Studio Zuid. ‘Coping in stressful times’ of een mainstream lesje Yin Flow of Kundalini Yoga; bekijk de opties op de Facebookpagina van Studio Zuid.

Meer lezen over wat te doen in tijden van corona: