Ja, ook wij zijn mensen die vinden dat een work­out pas echt leuk is als je er achteraf ook mee kunt uitpakken bij je vrienden. Deze apps zijn ideaal om je uit die zetel te hijsen.

4 x apps die je helpen om meer te bewegen

1. Sociaal sporten

Met apps als Strava en Endomondo kun je alleen lopen of fietsen, zonder dat je je alleen vóélt. Je kunt je prestaties vlot vergelijken met vrienden en reacties posten. De trainingen worden bijgehouden via de gps­-functie van je telefoon, wat voor behoorlijk betrouwbare data zorgt over je loopjes en fietstochtjes.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Endomondo is beschikbaar voor Android en iOS, net als Strava.

2. Trainen bij je thuis

Niet zo’n fitnessfan? Dan kun je dankzij je telefoon een work­-out inplannen in je eigen living. Een van onze persoonlijke favorieten is de 7 minute workout, een reeks oefeningen die best pittig zijn, en waarmee je elke dag een goede basis legt en je in het zweet werkt zonder dat je er allerhande materiaal voor nodig hebt. Een muur en een stoel zijn voldoende.

apps-bewegen2

7 minute workout is beschikbaar voor Android en iOS.

3. Stap voor stap

De meeste smartphones hebben een ingebouwde stappenteller, maar toch kan een leuke app extra motiverend werken. Walker is een mooi ontworpen voorbeeld waarmee je allerhande data bijhoudt en op een kaart ziet welke route je precies hebt afgelegd. Leap is een leuk alternatief op Android.

apps-bewegen3

Walker is beschikbaar voor iOS. Leap fitness step counter is beschikbaar voor Android.

4. Personal trainer bij de hand

Je kent ze wel, de mensen die betaald worden om andere mensen te komen halen om samen te sporten, en voor wie geen excuus tolereerbaar is op weg naar een fitter lijf. Sworkit is daar de lightversie van, met meer dan 200 oefeningen die je via je telefoon raadpleegt en die opgedeeld zijn in verschillende categorieën, van cardio tot kracht en yoga. Er zijn oefeningen voor beginners en gevorderden.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Sworkit is beschikbaar voor Android en iOS.

Meer over sport en gezondheid:

Tekst: Kelly Deriemaeker, hoofdingsafbeedling: GettyImages.