https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Gezond Tips van een expert: 3 x lekkers en guiltfree voor bij de...

Tips van een expert: 3 x lekkers en guiltfree voor bij de koffie

Tips van een expert: 3 x lekkers en guiltfree voor bij de koffie

Ellen Charlotte Marie De Meulemeester is een van de populairste foodbloggers van het moment en auteur van het boek ‘One Healthy Family’. Deze week geeft ze hier op onze website, 3 dagen lang, haar beste tips om voor jezelf en je gezin gezond te koken. Enjoy!

 

Ik eet zo goed als geen voedsel waar geraffineerde suikers in verwerkt zitten. Ja, ik ben zo iemand die alle verpakkingen in de supermarkt/winkel omdraait om de ingrediënten van een product te bestuderen. Ik let vooral op waar er wel of geen suiker in zit. Het vormt voor mij geen enkel probleem om die koekjes of taart onaangeroerd te laten omdat ik weet dat mijn diepvries gevuld is met lekkere en gezonde zelfgemaakte snacks die bovendien nog voedzaam zijn ook.

Voor mijn desserts en snacks gebruik ik niet-geraffineerde suikers zoals agavesiroop en ahornsiroop en natuurlijke zoetmakers zoals dadels en banaan.

Dit zijn drie van mijn favoriete snacks die je gemakkelijk in de diepvries kunt bewaren.

1. Snowballs

INGREDIËNTEN

  • 1 kop medjool dadels, ontpit
  • 1 en 1/2 kop amandelpoeder
  • 1 snufje zeezout
  • Enkele druppels natuurlijk vanille-extract
  • 1 kop kokosbloem

BEREIDING

Mix alle ingrediënten (behalve de kokosbloem) in een goede blender. Maak balletjes van het deeg en rol ze door de kokosbloem voor een sneeuwbaleffect!

2. Bounty’s

INGREDIËNTEN

De vulling

  • 2 koppen kokosschilfers
  • 3 grote eetlepels kokosboter
  • 3 à 4 eetlepels kokosnectar (vloeibare kokosbloemsuiker) of een andere natuurlijke zoetstof
  • 3 grote eetlepels dikke kokosroom
  • enkele druppels natuurlijk vanilleextract
  • 2 eetlepels kokosmelkpoeder (optioneel)
  • 1 snufje zeezout

De chocoladesaus

  • 1/2 kop ongezoet cacaopoeder
  • 3 grote eetlepels kokosnectar (of een andere vloeibare natuurlijke zoetstof)
  • 1/4 kop kokosolie, gesmolten (of meer kokosolie)
  • 1/4 kop cacaoboter, gesmolten
  • 1 snufje zeezout

BEREIDING

Doe alle ingrediënten voor de vulling in een kom. Doe er de kokosnectar als laatste bij. Kneed alles goed met je handen (goed voor je huid ;-)). Is het geheel te droog, voeg dan wat meer kokosboter toe. Doe de vulling in een met plasticfolie beklede brownieschaal zodat je een laag van 2 à 3 centimeter dik hebt. Zet de schaal 1 uur in de diepvries.Mix alle ingrediënten voor de chocoladesaus in een kom. Voeg meer cacaopoeder en/of zoetstof toe als de saus te dun is. Neem de schaal met bountyvulling uit de diepvries en snijd de vulling in repen. Snijd de hoekjes van elke reep af als je ze wilt laten lijken op de echte bounty’s! Dop elke reep (met twee tandenstokers of twee vorken) in de chocoladesaus en laat ze uitlekken op een rek. Zet de bounty’s dan 10 minuten in de koelkast. Dop ze dan nog eens in de chocoladesaus. Bewaar de bounty’s in de diepvries. Haal ze 10 minuten voor je ze wilt eten uit de diepvries.

3. Snickers

INGREDIËNTEN

De karamel

  • 8 à 10 medjooldadels, ontpit
  • 1 grote kop pinda’s
  • 2 eetlepels natuurlijke pindakaas
  • 1 snufje zeezout
  • 1/4 koffielepel natuurlijk vanille-extract

De chocolade

  • 1/2 kop cacaopoeder
  • 1/2 kop kokosolie, gesmolten
  • 1/3 kop natuurlijk zoetmiddel

De bodems (optioneel)

  • 1/2 kop glutenvrije haver
  • 1/2 kop amandelpoeder
  • 3 gedroogde abrikozen
  • 3 medjooldadels, ontpit
  • 1 grote eetlepel cashewboter
  • 1 snufje zeezout

BEREIDING

De luie versie

Week de dadels minstens 5 minuten in een kom warm water. Maak een basis met de helft van de pinda’s in een rechthoekige schaal (bekleed met bakpapier).Mix de ingrediënten voor de karamel (behalve de pindanoten) in een goede blender en schep de karamel boven op de pindanoten. Strijk de karamel met je vingers (maak ze eerst nat) of met de achterkant van een natte lepel open.Strooi de andere helft van de pindanoten over de karamel en zet de schaal minimaal 30 minuten in de diepvries. Maak de chocoladesaus door alle ingrediënten te mengen. Neem de schaal uit de diepvries. Snijd de opgestijfde vulling in repen en dop ze in de chocolade of maak er chocoladecirkels op met een koffielepel.

De versie met bodem 

Mix alle ingrediënten voor de bodem in een goede blender. Schep het deeg in een rechthoekige schaal (bekleed met bakpapier) en druk aan met je vingers. Volg verder de stappen zoals hierboven beschreven.

Nog meer gezonde recepten van Ellen Charlotte Marie proberen? Ontdek dan hier haar 3 favoriete ontbijt recepten. 

Nog meer tips van experten lezen?