Home Gezond Dankzij deze leuke tip leef je 3 tot 5 jaar langer

Dankzij deze leuke tip leef je 3 tot 5 jaar langer

Dankzij deze leuke tip leef je 3 tot 5 jaar langer

We vinden een gezonde voeding en goed bewegen steeds belangrijker, maar verliezen de weg in de stroom van nieuwe, soms tegenstrijdige onderzoeken over voeding en beweging. Wat moeten we nu geloven? Wat is echt gezond? Dokter Hendrik Cammu gaat in Wat moet ik nu geloven, dokter? op zoek naar de beste versie van de waarheid over voeding en bewegen. Hij verklapt alvast enkele tips die ons leven kunnen verlengen.

 

We willen allemaal een gezonde levensstijl nastreven, en de info is eindeloos. In boeken, magazines en op het internet… Overal vind je info, wetenschappelijke onderzoeken en tips. Maar wat werkt nu écht? Dokter Hendrik Cammu doorploegde alle mogelijke wetenschappelijke toptijdschriften op zoek naar bewijzen in de beste studies. Zijn gouden tip? “Met mate en gevarieerd eten blijft veruit het belangrijkste voedingsadvies“. Maar ook andere trucs kunnen helpen om je leven te verlengen.

Vriendschappen en relaties

De mens is een sociaal dier dat erkenning zoekt in een groep. We weten wie we zijn omdat we omringd zijn door onze geliefden. Mensen met weinig tot geen sociale contacten, eenzame mensen, overlijden gemiddeld drie tot vijf jaar vroeger dan mensen met een sociaal netwerk. Dat komt omdat eenzaamheid een vorm van chronische stress is waarbij het lichaam meer stresshormonen aanmaakt. Daardoor neemt de kans op diabetes en hoge bloeddruk toe.

Hoog tijd dus om wat tijd te maken voor je vriendinnen. Zin in een weekend weg? Hier lees je 5 tips voor een heerlijk vriendinnenweekend in Madrid.

Meer tips van een expert: