Home Gezond Tips van een expert: zo maak je van beweging een dagelijkse gewoonte

Tips van een expert: zo maak je van beweging een dagelijkse gewoonte

Tips van een expert: zo maak je van beweging een dagelijkse gewoonte

We vinden een gezonde voeding en goed bewegen steeds belangrijker, maar verliezen de weg in de stroom van nieuwe, soms tegenstrijdige onderzoeken over voeding en beweging. Wat moeten we nu geloven? Wat is echt gezond? Dokter Hendrik Cammu gaat in Wat moet ik nu geloven, dokter? op zoek naar de beste versie van de waarheid over voeding en bewegen. Hij verklapt alvast enkele tips die ons leven kunnen verlengen.

 

Welke sport kunnen we nu best doen? En hoeveel moeten we sporten voor een gezonde levensstijl? Zijn sporten die ons uitputten beter dan wandelen of fietsen? Dokter Hendrik Cammu doorploegde alle mogelijke wetenschappelijke toptijdschriften op zoek naar bewijzen in de beste studies. Zijn gouden tip over beweging? “Incorporeer het in je dagelijkse leven, maak van bewegen simpelweg een gewoonte.”

Dagelijks bewegen met een doel

“Tot begin 20ste eeuw was dagelijks bewegen nodig om naar het werk te gaan of op het land te werken. Lichaamsbeweging is een uitstekend medicijn tegen hart/vaatziekte, depressie en osteoporose. Jobs zoals landbouw, zijn in ons land dramatisch gedaald de voorbije halve eeuw. Bovendien bedienen we ons voor het minste geringste van de heilige koe, auto genaamd. Bewegen was niet meer economisch noodzakelijk en werd een business: fitness, wielertoerisme, jogging. Mensen houden dat niet vol en haken af. Bewegen met een doel houden mensen wel vol: ga met de fiets naar het werk, werk in de tuin, ga op vrienden/familiebezoek per fiets, ga op stap met de hond.”

Zware sporten zijn dus niet nodig als je dagelijks beweging invoert. Wist je trouwens dat samen wandelen met je partner echt goed is voor je relatie? Hier lees je waarom. 

Meer tips van experts: