Home Gezond Tried & Tested: fit in 20 minuten
Tried & Tested: fit in 20 minuten

Fit in 20 minuten? Dat moeten wij testen. Chef mode Els Keymeulen trok haar sportschoenen aan en ging naar Fit 20. 

Fit 20, quoi? 

Huh? Een nieuw fitnessconcept, dat een fitter en energieker lichaam oplevert in slechts 20 minuten trainen per week.

Wat houdt het in? Je traint altijd met een personal coach, en voert in 20 minuten tijd 6 oefeningen in slow motion uit.

Extra troef: Je traint in een gekoelde ruimte (17°C) en zweet dus niet. Lees: je kunt in office outfit naar de Fit 20, en daarna recht een meeting in.

De Test

fit20 'Als er ‘omkleden niet nodig’ op de website staat, dan kleed ik me dus niet om: ik arriveer in pencil-rok op de afspraak, en personal coach Tycho fronst maar een beetje de wenkbrauwen. Ik ontdek snel waarom: op sommige toestellen moet je wijdbeens gaan zitten – wél omkleden dus.

Na een kort intakegesprek (‘Welke sporten doe je al?’ Antwoord: ‘Niks’) mag ik beginnen. De oefeningen – altijd aan een ander toestel – zijn heftig, maar kort genoeg om me niet tot wanhoop te drijven. Het doel van dit soort training is om altijd net òver je spier-limiet te gaan: je begint te trillen, krijgt het gevoel dat je niet meer kunt, en dan telt Tycho tergend traag tot tien. Ik zie af (vooral bij de buikspieroefening), maar ik krijg geen knalrode kop, en de 20 minuten vliegen om.

Conclusie: Het is fijn dat je begeleider de hele tijd bij je staat, met je communiceert, je aanmoedigt en bijstuurt. Je krijgt volle aandacht (de lessen zijn individueel) en leert dus écht iets over je lijf en z’n zwaktes. Ik vond het best aangenaam, en als ik écht in 20 minuten per week fitter word, dan ben ik denk ik gewoon verkocht.

 

Surf naar www.fit20.be voor locaties in jouw buurt, prijzen en extra info.

 

Lees ook:

Eten voor of na het sporten: wat doe je best?

7 tips om je dieet langer vol te houden