Niets beter om je dag mee te starten dan met een heerlijke douche. Al kan het eens gebeuren dat je een keertje overslaat. Geen drama, al kun je de dag erna best zorgen dat je onder de douche springt, want dit gebeurt er met je lichaam als je je twee dagen niet wast.

Twee dagen niet douchen doet veel met je lichaam, zo schrijft TwentyTwoWords. Iedereen draagt 1.000 verschillende bacteriën en zo’n 40 soorten schimmels met zich mee, al zijn die niet allemaal slecht. Degenen die wél slecht zijn, spoel je weg als je onder de douche staat. Maar douche je twee dagen niet, dan blijven ze dus achter op je lichaam.

Slechte bacteriën

Die bacteriën zijn dan wel ‘slecht’, je gaat er niet meteen doodziek van worden. Maar als je niet regelmatig doucht, is de kans groter dat ze je lichaam binnenkomen via ogen, neus of mond en je ziek maken. Bovendien zorgen die bacteriën voor die zweetgeurtjes, die zijn namelijk niet afkomstig van het zweet zelf, wel van de bacteriën die gassen vrijgeven. Zeker als je sport, is het erg belangrijk na zo’n sessie te douchen.

Happy skin

Door regelmatig te douchen verwijder je de overtollige olie van je huid, daarom is het ook voor je huid belangrijk om op tijd de douche in te springen. “Als je een langere tijd vochtige kleding hebt gedragen en hebt gezweet, kan het tot huidirritatie of zelfs lichte schaafplekken leiden”, vertelt dokter Holly L. Phillips aan Women’s Health. “Dat zorgt dan weer voor een grotere kans op bacteriële infecties.” Bovendien erg belangrijk: “als je een dagje niet doucht, zorg dan wel dat je gezicht, oksels, schaamstreek en voeten gewassen zijn, want dat zijn de lichaamsdelen waar zich heel veel bacteriën bevinden.”

Niet overdrijven

Niet overdrijven is de boodschap! Want hoewel je liefst iedere ochtend een half uurtje onder een warme douche gaat staan, is dat ook  weer géén goed idee. Te lang douchen droogt je huid uit waardoor die kan gaan jeuken. Om nog maar te zwijgen van wat je het milieu aandoet. Wil jij ‘s morgens extra energie krijgen door je douche-sessie? Pas dan dit trucje toe.

Meer gezonde tips:

SOURCE: Libelle