Doe jij mee aan mei plasticvrij? Top! Ook wij proberen minder plastic te gebruiken. En het was al snel duidelijk… Gemakkelijk is het zeker niet. Om nog maar te zwijgen van plastic buitenshuis. Heb jij tijdens dit mooie weekend een tripje gepland? Lees dan zeker even deze tips. We zijn bijna halfweg, maar het is zeker nog niet te laat om mee te doen. Meer info en meer tips vind je op de website. 

Tips voor onderweg

  1. Neem altijd je drinkfles mee, zodat je waar je ook gaat, water kan bijvullen.
  2. Neem je eigen herbruikbare beker mee (van roestvrij staal) om langs te gaan bij je favoriete koffiebar. Ben je je beker vergeten, ga dan waar ze echte kopjes en glazen gebruiken.
  3. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes, of neem je eigen metalen of papieren rietje mee in je handtas voor jezelf en/of de kinderen.
  4. Ga voor zelfgemaakte lunches en snacks en pak ze in in herbruikbare doosjes, stoffen doeken of waxpapier. Dat kun je een flink aantal keer gebruiken en is veel milieuvriendelijker dan zilverpapier of folie. Koop je toch iets onderweg, kies dan snacks die in papier of karton verpakt zijn, zoals worstenbroden, koffiekoeken en andere etenswaren bij de bakker. Koop een ijsje in een horentje, niet in een bakje.
  5. Neem je herbruikbaar bestek en bord mee: roestvrij staal of bamboe zijn ideaal, maar ook herbruikbaar plastic is oneindig veel beter dan wegwerpbestek. Neem je eigen doosje als doggy bag mee op restaurant als je denkt dat je niet alles zal op krijgen.

Tips voor op reis

  1. In het vliegtuig: neem ook daar je eigen drinkfles, -beker en bestek mee, net als je eigen koptelefoon en dekentje, zodat je er geen uit het plastic hoesje hoeft te halen.
  2. In het hotel: neem je eigen verzorgingsproducten mee en laat de miniflesjes in het hotel ongebruikt. Neem niets uit de minibar, daar zitten vaak alleen plastic flesjes en blikjes in.
  3. Souvenirs: pak enkele dunne stoffen tassen in voor als je op reis gaat shoppen
  4. Neem je tablet of laptop mee, zodat je op reis zo weinig mogelijk plastic balpennen nodig hebt.
  5. Laat geen afval achter in de natuur of op het strand.
Onze chef cultuur Tanja Dierckx doet ook mee. Lees hier hoe het haar vergaat.

Meer tips om milieubewuster door het leven te gaan: