Vrouwen met een echtgenoot die veel overuren maakt, ervaren vaker stress en drukte. Omgekeerd hebben mannen met een overwerkende vrouw geen last van die stress. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd aan de universiteit van New South Wales in Australië.

Heb jij vaak last van stress? Dankzij deze 9 eenvoudige tips ben je in no time terug helemaal zen.

Huishoudelijke taken

Wij vrouwen werken steeds meer dan vroeger, zijn echte carrièrevrouwen en maken daarom ook overuren. Maar dat heeft weinig invloed op het stressgehalte van onze man. Omgekeerd is het echter wel zo: vrouwen van mannen die veel overwerken, zijn vaak gestrest. Oorzaak: vrouwen zien de carrière van hun man nog steeds als prioritair, hun eigen job komt onbewust eerder op de tweede plaats.

Bovendien spenderen vrouwen meer tijd aan de huishoudelijke taken. Gemiddeld besteedt een vrouw 5 uur extra aan het huishouden ten opzichte van haar echtgenoot. Bovendien ze is ze maar liefst 2 keer meer bezig met de kinderen.

Ontdek hier hoeveel uur je maximaal aan je werk mag spenderen om stress te beperken

Vrije tijd

Als mannen meer dan 50 uur per week werken, staan vrouwen nog meer in voor huishoudelijke taken, ongeacht hun eigen drukke job. Ze moeten dus een deel van hun vrije tijd opgeven, en dat terwijl mannen met drukke carrières er wel in slagen hun vrije tijd te behouden. Zo blijkt uit het onderzoek. Huishoudelijke hulp zou dus een oplossing kunnen bieden, of een betere taakverdeling natuurlijk. 😉

Meer over relaties & carrière:

(Openingsbeeld: Sézane)

SOURCE: Libelle